Haberler

Gülüş Tasarımı İle Düğünün Yıldızı Sizsiniz

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, gülüş tasarımı yöntemiyle ilgili bilgiler veriyor.

Hayatınızda unutamayacağız ve değeri ölçülemeyecek nadir anlardan biridir düğün günü… Bu mutlu günde her şeyin mükemmel olmasını istememizin sebebi de bu yüzdendir. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz paha biçilemez bir an ve mutluluğunuza eşlik eden mükemmel gülüşler. Bunun içinse yapmanız gereken diş estetiğinde son dönemin en trend uygulaması olan gülüş tasarımı uygulamasıdır.

DİŞ SANATI; GÜLÜŞ TASARIMI

Kişinin kendi dişleri ve yüz tipine, dudağın yapısına, yüzün oranlarına göre yakışan diş tipleri ve diş sıralanışları vardır. Tüm bunları bilgisayar ortamında dijital olarak belirleyip kişiye özel olarak tasarlamak mümkün hale geliyor.

Gülüş tasarımı, diş hekimliği ve estetik sanatın birlikte uygulanarak, yüze özel ve ideal bir gülüşü sağlayabilmektir. Sağlıklı, estetik ve güzel bir gülüşün temel elemanları dişlerimizdir dolayısıyla diş şekilleri ve anatomik özellikleri hakkında kapsamlı olarak bilgi sahibi olmak tüm tedavilerin temelini oluşturur. İyi tasarlanmış bir gülüşün nasıl olması gerektiği hakkında daha fazla fikir sahibi olabilmek için, yüz hatlarının iç ve dış kenarları incelenmelidir.

Gülüş tasarımında önemli olan unsurlar;

Kişinin yüz şekli,

Cinsiyeti,

Yaşı,

Sosyal konumu,

Saçlarının boyu,

Burnunun yapısı,

Çene özellikleri,

Karakteristik özellikleri.

CAD CAM İLE DİŞLER KUSURSUZ BİR GÖRÜNÜM ELDE EDİYOR

CAD - CAM (Computer Aided Design – Computer Aided Manufactoring) uygulaması, dişlerin bilgisayar destekli dizayn edilmesine imkan veriyor. Dişlerinin görünüşünden ve gülüşünden memnuniyetsizlik duyanlar, bu ileri teknoloji porselen sistemleri ile kendilerine özel, istedikleri doğal dişlere ve gülüşe sahip olabiliyor.Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili olarak şu sözlere yer veriyor:

"CAD CAM destekli gülüş tasarımında, alınan ölçüden elde edilen bir modelin optik ölçüsü alınarak bilgisayar ortamına aktarılmaktadır. Daha sonra dişlerin dizaynı diş hekimi tarafından bilgisayar ortamında yapılmakta ve dişler bilgisayarlı freze tekniği ile özel hazırlanmış porselen bloklardan oluşturulmaktadır. Bu sistemde kullanılan porselenin alt yapısında kristal veya zirkonyum tercih edilmektedir, böylece mükemmel bir görünüm ve doğallık yakalanmaktadır."

KISA SÜREDE MÜKEMMEL ETKİ

Özgüvenin en güçlü kaynağı dişleriniz, gülüş tasarımıyla yeniden hayat buluyor. Ancak unutulmamalıdır ki, mükemmel bir gülümseme sadece beyaz ve düzgün sıralanmış dişlerle değil bu dişlerle uyumlu diş etleriyle tamamlanır. Eğer gülüş sırasında diş etleri gereğinden fazla görünüyorsa lazer yardımı ile diş etleri kesilir ve şekillendirilir. Diş boylarında seviye farklılıkları varsa onlar kendi aralarında dengelenir.

BU TEDAVİDE KULLANILAN YÖNTEMLER

Rejeneratif: Uygun olan durumlarda hastalıktan etkilenen dokular uzaklaştırılıp, mebran, doku uyarıcı proteinler ya da kemik grefti kullanılıp yeni destek yapıların oluşturulması sağlanır.

Gingivoplasti: Bu operasyonla fazla oranda görünen diş eti ya da asimetrik olan diş eti seviyesi düzeltilmektedir. Hastalara lokal anestezi uygulandığından, acı hissetmeden gerekli düzeltmeler yapılmaktadır.

Kron boyu uzatma: Dişlerde fazla doku kaybı oluşmuşsa, çürüğün diş eti altına uzanması durumunda dişlerde korun boyu uzatılarak, fazla diş eti dokusu çıkarılır ve kemik yeniden şekillendirilir. Bu sayede dişlere daha uzun bir görünüm verilmiş olur.

Gingivektomi: Bu yöntem diş eti büyümesinde ve derin ceplerin oluştuğu bölgelerde fazlalık olan diş etinin çıkarılması işlemidir. Ardından diş eti konturları gerektiği şekilde düzeltilerek, diş eti fizyolojik olarak bir forma sokulmakta ve estetik görünüm sağlanmaktadır.

Botoks uygulaması: Diş etlerinde olan sorunların cerrahi yollarla giderilememesi halinde, botoks uygulanarak, diş eti sorunları giderilebilir.

Kaynak: Bültenler / Sağlık
title
Close