Geleneksel Tıpta Yeni Bir Mucize: Anatolias
Prof. Saraçoğlu, sadece Anadolu'da Ege Bölgesi'nde yetişen Oriantalis'ın mucizevi etkilerini açıkladı. Saraçoğlu, bitkinin menopoz dönemindeki kadınlar için bulunmaz bir nimet olduğunu vurguladı.
Modern Tıp ve Tamamlayıcı Tıbbın entegrasyonunun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi, ulusal ve uluslararası katılım ile yoğun ilgi görüyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı - Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğinde yapılan kongreye eş zamanlı olarak alanında önde gelen şirketlerin katılımı ile bir fuar da düzenleniyor.
SARAÇOĞLU KENDİ MARKASIYLA KATILDI
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresine Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu da geliştirdiği ürünlerini piyasaya sunduğu Prof. Saraçoğlu markası ile katıldı. Hem hazırladığı kürlere hem de kitaplarına yoğun ilgi gösteren fuar ziyaretçileri ve okuyucuları için fuar alanında kitaplarını da imzalayan Saraçoğlu, kongrede, "Kireçlenmeye Karşı Çınar Yaprağı (Platanus Orientalis / Platanus Anatolias) başlığı ile bir sunum da gerçekleştirdi.
ÇINAR YAPRAĞININ MUCİZEVİ ETKİLERİ
Sunumuna ilk defa duyulacak bilgiler vereceğini söyleyerek başlayan Prof. Saraçoğlu, sadece Anadolu'da Ege Bölgesi'nde yetişen bir tür olan çınar yaprağı ile ilgili mucizevi etkileri açıkladı. ABD'de Occidentalis, Asya ve Anadolu'da Orientalis olarak da bilinen ve ilk defa Prof. Saraçoğlu tarafından Anatolias adıyla ayrıştırılan bu çınar yapraklarının Tıbbı amaçlı kullanımı için önemli olanın çınar yaprağının dalında kurumasının beklenmesi olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, aksi takdirde bitkinin toksik etkili, kireçlenme ve antidepresan olarak yeterince endike olmayacağını belirtti.
İBNİ SİNA'NIN DA KULLANDIĞI BİTKİ
Orientalis'in kireçlenmede, gutta, hem de PMS dediğimiz Post Manter's Sendromda çok etkili olduğunu söyleyen Prof. Saraçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çınar yaprağının kireçlenme üzerindeki etkilerini dünyaya ilk tanıtan kişiyim. İbn-i Sina bu bitkiyi dıştan; bel, diz ve diş ağrılarına karşı analjezik olarak kullanılmış ve aynı zamanda ödem atıcı olarak da lapasını yapmıştır. Her bitkinin kendine özgü bir sırrı vardır. Bu sırrı çözmeden ondan istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. İşte, çınar yaprağına özgü bulunan Methylobacterium Platani'yi izole edebilirseniz onun nelere kadir olduğunu görürsünüz. Bu özellik Güney Koreli bir bilim grubu tarafından çevre ile ilgili araştırma yaparken tesadüfi bulunmuştur. Kısacası; bir bitkiyi toplamak ile ilgili düşünürken, o bitkinin üzerindeki bakteri popülasyonunu bilmek zorundasınız. Ona göre toplamalısınız."
MENEPOZ DÖNEMİNDEKİ KADINLAR İÇİN NİMET
Oriantalis'a neden Anatolias dediğini de "bu sadece Ege Bölgesine özgü, Bor madenlerinin olduğu yerde yetişen çınardır. Çünkü biliyoruz ki, toprağın mineral yapısı, yaprağın üzerinde oluşan seconder metabolitleri değiştirir." şeklinde açıklayan Saraçoğlu, bu bitkinin aynı zamanda antifungal etkisinin ve antibiyotik özelliğinin de bulunduğunu, diğer yandan; içerdiği Diazolin molekülü sayesinde, kadınlardaki östrojen hormonu etkilediğini, böylelikle menopoz dönemindeki kadınlar için bulunmaz bir nimet olduğunu da vurguladı.
"SİZ BİR MÜJDE DE VEREYİM"
Prof. Dr. Saraçoğlu, konuşmasını bir müjde ile bitirdi:
"Buradan size bir müjde de vereyim. Ankara'da Milli Botanik Bahçesi yakın bir gelecekte açılıyor. 81 il 181 üniversite her ilin tarım il veya ilçe müdürlükleri kendi ilinin veya ilçesinin üniversitesi ile bir araya gelerek kendi biyolojik çeşitlilik ve genetik kaynakları doğrultusunda demonstrasyonlar yapacaklar. Bugün milli botanik aynı zamanda milli ilaç demektir. Hedef odur. Yeni bir molekülün bulunması göğsümüzü kabartır. 3 bin bitki demek 3 bin yeni molekül demektir. Gençlerimiz bu konuda bilgiye aç. Türkiye'yi 90 derece ayağa kaldıracak bir olay olarak ben bunu görüyorum. "
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi 22 Nisan Pazar akşamına kadar devam ediyor.