Haberler

Ege Tıp'tan Robotik Cerrahi İle 900'Üncü Ameliyat

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi robotik cerrahi ile şifa dağıtıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi robotik cerrahi ile şifa dağıtıyor. Ege Bölgesinde robotik cerrahiye sahip olan tek üniversite hastanesi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde robotik cerrahi kullanılarak 900. ameliyat gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin, Türkiye'de bu tür ameliyatların yapıldığı 35 merkezden birisi olduğunu belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat yapan ekibi ziyaret etti. Prof. Dr. Budak ''Tıp Fakültemiz hem Türkiye hem de dünya çapında önemli bir yere sahip. Dünya çapında derece yapması da bu durumu gösteriyor. Kadromuz çok güçlü. Robotik Cerrahi bölümümüz ise Türkiye'de en fazla robotik ameliyatların yapıldığı merkezlerden birisi. Burada Tıp Fakültesi Hocalarımızın ciddi bir başarı hikâyesi var. Biz Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak onların yanındayız. Bu başarıdan dolayı onlarla gurur duyuyoruz. Akademisyenlerimize her zaman destek olamaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Robotik cerrahinin pek çok avantajları olduğunu belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Semerci ise '' Kliniğimizde açık cerrahi ameliyatları da yapılıyor ama son dönemde hastalarımız daha çok robotik cerrahiyi tercih ediyorlar. Çünkü robotik cerrahinin ameliyat sonrası hastaların konforu açısından pek çok avantajı var. Biz üroloji ana bilim dalı olarak 4 öğretim üyemiz ile özellikle prostat ve böbrek cerrahisinde robotik cerrahiyi kullanıyoruz'' dedi.

ROBOTİK CERRAHİ UZMAN GÖRÜŞLERİ

Robotik cerrahi ameliyatlarını başarı ile uygulayan Ege Üniversiteli cerrahlar da konu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Turna, "Amacımızı hizmet yanında eğitim de vermek bu anlamda robotik cerrahi ile ilgili çeşitli meslektaşlarımızı eğitmeye devam ediyoruz. Robotik Cerrahi eğitimleri uzun bir süreci kapsıyor. Biz Ege Üniversitesi olarak kapalı ameliyatlar konusunda önemli bir birikime sahibiz. Bu birikim ile robotik cerrahide klinik ve akademik olarak ülkemizin öncü merkezlerinden biri konumuna geldik''

''GELECEĞİN CERRAHLARINI YETİŞTİRİYORUZ ''

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Makay, "Ege Üniversitesi olarak robotik cerrahi ameliyatlarına başladığımızda Türkiye'deki merkezlerin sayısı 10'larla anılıyordu. Ege Üniversitesi'nin katılmasıyla beraber bu sayısının günümüzde 35 olduğunu görüyoruz. Bu durum üniversitemizin güzel bir maratonun içerisine zamanında dahil olduğunu gösteriyor. Genel Cerrahi olarak bizim kapalı olarak yapabileceğimiz bütün ameliyatları robotik cerrahi ile yapabileceğimizi gördük. Bu konuda eğitim vermek üzere hem ulusal hem de uluslararası pek çok sağlık kuruluşundan davet alıyoruz. Robotik cerrahiye sahip olmamızın bir diğer avantajı ise kendi asistanlarımıza da bu eğitimi verme şansımızın olması. Bu sayede geleceğin cerrahlarını yetiştiriyoruz".

Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Şimşir, ''Bilimin geldiği son noktada cerrahi teknikler açısından çok üstün yönleri olduğu için uygun hastalarda mümkün olduğunca kullanmaya çalışıyoruz. Bu konuda eğitim çok önemli ve eğitimlerimize devam diyoruz. Düzenlediğimiz kurslar ile de buradaki tecrübemizi diğer illerden gelen cerrah arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz. Robotik cerrahi insan sağlığı açısından yapılması gereken bir uygulama. Bu anlamda desteklerinden dolayı Rektörümüze, Dekanımıza ve Başhekimimize teşekkür ediyoruz''

ROBOTİK CERRAHİNİN AVANTAJLARI

Üroloji, Genel Cerrahi ve Kadın Doğum Anabilim Dallarının ortak projesi olarak 2012 yılında Ege Üniversitesine kazandırılan robotik cerrahi ile hastalara büyük kolaylıklar sağlandı. Robotik Cerrahinin hastalara sunduğu avantajlar ise şöyle:

Da Vinci Robot Teknolojisi bugün tüm dünyada özellikle kanserle mücadelede kullanılan en başarılı cerrahi yöntemlerden biri olma özelliğine sahip. Hastalar bu teknoloji sayesinde hastanede kalış süreleri1-2 gün kadar oluyor. Ameliyat sırasında çok az kan kaybının olması ise robotik cerrahinin bir diğer avantajını oluşturuyor. Hastaların yüzde 90'ı Robotik Cerrahi ile ameliyat sonrası 2-3 haftada rutin yaşamına geri dönmekte. Küçük ameliyat kesikleri nedeniyle hastaların estetik görünümleri bozulmaz. Özellikle prostat kanseri ameliyatları sonrası erkeklerin sosyal yaşamlarını olumsuz etkileyen cinsel fonksiyon bozukluğu ve idrar kaçırma problemleri bu teknolojide en aza indiriliyor.

EN ÇOK AMELİYAT ÜROLOJİ TARAFINDAN YAPILDI

Robotik cerrahide cerrah ameliyathanede hastanın yanında bulunan cerrah konsolundan hasta konsolundaki el bileğini model alan kolları kullanarak ameliyatı gerçekleştiriyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Robotik Cerrahi ile yapılan ameliyatların yüzde 80 i üroloji hekimleri tarafından ve en sık prostat ve böbrek cerrahisi üzerinde uygulandı.

FOTOĞRAFALTI: Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel ile robotik cerrahi ile 900 ameliyata imza atan öğretim üyelerini ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler / Sağlık
TBMM'de kabul edildi! Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Netanyahu UCM'nin tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Netanyahu hakkındaki tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha: Savaş artık küresel

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha! Açık açık tehdit etti

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

title