Haberler

Diyabet Hastalarına Müjde Selçuk Üniversitesi'nden Geldi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Levent Baş, diyabet hastalarının kullanımına yönelik takviye edici bir gıda üretmeyi başardı.

Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Levent Baş, diyabet hastalığında insülün kullanım sıklığı ve miktarını zamana bağlı olarak azaltan yüzde 100 bitkisel ‘BVT Mengüsu’ adını verdiği özel bir sıvı üretti. Tarım Bakanlığı’nın onayının ardından eczanelerde satışa sunulan BTV Mengüsu, hiçbir kimyasal içermiyor.


Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Levent Baş, Üniversite bünyesinde yapılan ve 7 yıl süren laboratuvar ve denek çalışmaları sonucunda diyabet hastalarının kullanımına yönelik takviye edici bir gıda üretmeyi başardı.


TAMAMEN DOĞAL


Bitkisel karışım yoluyla elde edilen BTV Mengüsu’nun tamamen doğal olduğunu belirten Prof. Dr. Baş, “İçeriğinde zeytin yaprağı, acı badem, ceviz yaprağı, termiye, karadut yaprağı, murt yaprağı, kekik, ada çayı, çemen otu ve ısırgan otu bulunuyor. Ürünümüzü kullanan hastalar, günlük tavsiye edilen 30 ml’lik (1 kapak) dozu akşam yatmadan önce kullanmalılar. BTV Mengüsu, başlı başına bir ilaç olarak düşünülmemeli. Bu yüzden hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacı ile kullanılamaz. Takviye edici bir gıdadır.“ dedi.


FAYDALARI


BTV Mengüsu’nun hekim kontrolünde olması gereken diyabet tedavisini desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak amacı ile geliştirildiğini belirten Prof. Dr. Baş, ”Diyabet hastalarının kan lipid değerlerinde normalleşme, kan şekerindeki dalgalanmanın önlenmesi, HbA1c değerinin kademeli olarak olumlu seyretmesi, diyabetin yarattığı damarsal bozuklukların en az seviyeye indirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasını sağlıyor.” diye konuştu.


Hastalarda özellikle önceden geçirilmiş mide ülseri, sindirim sistemi kanaması ya da gastrit gibi rahatsızlıklar varsa kullanımlar özel dozlarla yapılmalıdır. Emziren ve hamile bayanlar tarafından kullanılmasını da şimdilik önermiyoruz.” dedi.


ECZANELERDE SATIŞI BAŞLADI


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan alınan onayla Türkiye’nin 45 ilindeki eczanelerde satışına başlandığını belirten Prof. Dr. Baş, “Hiç şüphe yok ki bitkiler, diyabet tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Dünyada 800’den fazla bitkinin diyabet tedavisinde faydalı olduğu bildirilmektedir. Günümüz tıbbında geleneksel sistemlere, özellikle bitkisel ilaçlarla tedaviye ilgi giderek artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 2000 yılında hazırladığı raporunda, Avrupa, Avustralya ve Kuzey Amerika’da yaşayan insanların yaklaşık % 50’sinin hastalıklarının tedavisi için ilacın yanı sıra alternatif-destekleyici tedavi metotlarından birini kullandıklarını ve bu metotlar içinde en çok kullanılanın da bitkisel takviyeler olduğunu açıklanmıştır. Bunlar arasında zeytin yaprağı, acı badem, ceviz yaprağı,  termiye, karadut yaprağı, murt yaprağı, kekik, adaçayı, çemen otu, ısırgan otu gibi bitkilerin de diyabet tedavisi için faydaları belirtilmiştir. Bitkilerden sağlanan ürünler, glikoz metabolizmasını geliştirebilir ve diyabete etkileri hipoglisemik etki şeklinde olabileceği gibi, aynı zamanda lipid metabolizmasını ve antioksidan durumu iyileştirme şeklinde de olabilir.” diye konuştu.


ZEKİ DURSUN - KONYA


Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık
title
Close