Haberler
RTÜK'ten yayıncılık ilkelerini ihlal eden 4 diziye ceza

RTÜK'ten 4 diziye ceza

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Futbol A.Ş'den istifa etti

Hasan Arat istifa etti

Erdoğan'dan 'Bahçeli'nin 'İmralı ile DEM görüşsün' çağrısına ne diyorsunuz?' sorusuna tek kelimelik yanıt

Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısını soran gazeteciye tek kelimelik yanıt

Amca Salim Güran, Narin'in cesedinin bulunduğu yerde 8 dakika kalmış

Narin cinayetinde soruşturmanın seyrini değiştirecek görüntü

Deü Hastanesi Nöroloji Servisi Yenilendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Nöroloji Servisi ve İnme Ünitesinin yenilenerek hizmete açıldığı bildirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Nöroloji Servisi ve İnme Ünitesinin yenilenerek hizmete açıldığı bildirildi.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, modern merkezin açılışını Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Can Karaca, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aksay, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşad Kutluk ve DEÜ Hastanesi Başmüdürü Tevfik Eser yaptı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, görev süresince Göz Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Geriatri, Radyasyon Onkolojisi, Nöroloji, Genel Cerrahi ve yeni Başhekimlik binasını da yenilediklerine dikkati çekti.

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşad Kutluk da inmenin tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Erken müdahale çok önemlidir. Yeni yapılan 6 yataklı ünitemiz, gururla söyleyebilirim ki ikinci derecede yoğun bakım ruhsatı aldı, ayrıca Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği tarafından da akredite edildi. Dünya kongresinden bir istatistik verecek olursam, 2004-2014 arasındaki 10 yılda Türkiye nüfusu 67 milyondan 74 milyona çıkarken, inme tedavisi yapan merkezlerimizin sayısı 23'ten 35'e çıkmış. Bizim çalışmamıza göre, intravenöz trombolitik tedavi uygulaması 6 yılda 4 kat artış göstermiş."

İnme tedavisinin eğitim görmüş kişiler tarafından özellikli merkezlerde, organize edilmiş hastanelerde yapılması gerektiğine işaret eden Prof. Kutluk, tam donanımlı özelliğe sahip nitelikteki sağlık kuruluşlarının çok az olduğunu, diğer üniversite ve araştırma hastanelerinde de modern tedavilerin yaygınlaşması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA / Sağlık
title