Dağlarda toplanan 'Kuzu Kulağı' tezgahlarda yerini almaya başladı
Dağlarda toplanan 'Kuzu Kulağı' tezgahlarda yerini almaya başladı İbn-i Sina önermişti, her derde deva: Kuzu Kulağıi Sina'nın reçeteleri arasında bulunan ve 'beyni çalıştırıyor, mideye çok faydalı' olarak belirttiği 'kuzu kulağı' tezgahlardan yerini aldı.
Dağlarda toplanan 'Kuzu Kulağı' tezgahlarda yerini almaya başladı
İbn-i Sina önermişti, her derde deva: Kuzu Kulağı
ELAZIĞ Dünya tıp tarihine damga vuran, günümüzde de yoğun ilgi gören İbn-i Sina'nın reçeteleri arasında bulunan ve 'beyni çalıştırıyor, mideye çok faydalı' olarak belirttiği 'kuzu kulağı' tezgahlardan yerini aldı.
Sağlık açısından faydalı ve oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kuzu kulağı, tezgahlardaki yerini almaya başladı. A, B ve özellikle C vitamini bakımından güçlü bir içeriğe sahip olan kuzu kulağı, aynı zamanda demir ve fosfor yönünden de oldukça zengin olduğu biliniyor. Elazığ'ın Palu ilçesinde dağlarda toplanan, nisan ile haziran ayları arasında çıkan kuzu kulağı, tezgahlarda yerini almaya başladı. Ekşimsi bir tadı olduğu için "tırşık" diye isimlendirilen bitki, salata olarak tüketildiği gibi yemeklerde pişirilerek de yeniyor. İbn-i Sina'nın da önerdiği 'kuzu kulağı' otunun pişirilip suyu süzüldüğü zaman beyni çalıştırıcı ve mideye çok faydalı olduğu biliniyor.
Dikenlerin arasında dağlarda yetişen, sabah namazından sonra kuzu kulağını toplamaya giden Ömer Karabulut, sokak ortasında kurduğu tezgahta kilosunu 35-40 arasında satıyor. Yanında 5 kişi çalıştıran ve günlük 500 lira yevmiye veren Karabulut, vatandaşın kuzu kulağına yoğun talep gösterdiğini kaydetti.