Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

''Çocuğuma Nasıl Yardımcı Olabilirim?"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Fiziki koşullar sağlandıktan sonra 60 aylık çocuk da okula başlayabilir, bir sakıncası yok"

Bakırköy Belediye Başkanlığı'nın desteğiyle 3B Çocuk Akademisi tarafından düzenlenen "Okula Başlarken… Çocuğuma Nasıl Yardımcı Olabilirim?" konulu konferansta konuşan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Mine Göl Güven, okullarda fiziki düzenleme yapıldıktan sonra 60 aylık çocukların bile ilkokula rahatlıkla gidebileceklerini söyledi.

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Mine Göl Güven ilkokul yaşına başlama yaşına açıklık getirerek," Bu yılın şubat ayında gündeme gelen ilkokula başlama yaşını 66 aylığa çekilmesi kararı çok çabuk uygulamaya konuldu. İlkokullardaki fiziki şartlar iyileştirilmiş olsaydı bu yaştaki çocukların okula başlamasında aslında bir sakınca yok. Yurt dışında bunun pek çok örnekleri var. Hatta 60 aylık çocuk bile ilkokula başlayabilir. Bunda hiçbir sakınca yok. Eğer ilkokulda tam gün eğitim verilebilirse, fiziki koşullar uygun olursa ve öğretmen kalitesi olursa çocukların 60 ayda okullu olmasının bir dezavantajı olmaz."dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansta aileleri bilgilendiren Yrd. Doç.Dr. Mine Göl Güven," İlkokula başlayan bir çocuk büyük bina,çok çocuk, daha az yetişkin rehberliği ve monitor etme,daha az oyun,yorucu bir gün,ödevler,okula başlama istekliliği,grup baskısı,içerik zorlukları yaşıyorlar. Bunun için de velilerin okula başlamadan önceki günlerde çocuğun okul çevresini ve ortamını tanımasını,bu ziyaretler sırasında sınıf içi, okul çevresi ve özellikle de öğretmeniyle tanışmasını,ne zaman okul önünden geçseniz bak bu senin okulun diyerek okulunu benimsemesini,okul rotasını belirlenmesini, ilk haftalarda kesinlikle okuldaki öğrenme tekniklerini sorgulanmaması, saat kavramını geliştirilmesini, okul alış-verişini son dakikaya bırakmayın ve her şeyi bir kerede almayın,beslenme,tuvalet,üst değiştirme gibi ihtiyaçlarını kime ve nasıl söyleyeceği bilgisini verin, kolay giyinip soyunabileceği giysi ve ayakkabı seçin,teşekkür ederim,lütfen gibi kibar olma sözcüklerini öğretin,okula birlikte başladığı bir çocuğun ailesi ile iletişime geçin,kendi okula başlama hikayenizi anlatın,okul içindeki bir günü çocuğa anlatın,kartondan bir okul oluşturarak okulda olabileceklerin senaryosunu birlikte canlandırın, ilk günlerle ilgili çok fazla soru sormayın, öğrenme ve beceri geliştirme uzun sürebilir telaş yapmayın."tavsiyelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Sağlık
title