Haberler

Çamurla Tedavi Bursa'da

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün açılacak bölüm ile Bursa'da ilk kez çamurla tedavi uygulamaya girecek.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkan Vekili Dr. Metin Yurdakoş bu bölümün sağlık turizminde yapılan çalışmalara katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Özellikle Romatizmal ve Cilt Hastalıklarında tedavi alanına yenilik getirecek tedavi ünitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden sonra Bursa'da uygulamaya girecek. Bugün açılışı yapılacak ünite, termal zenginliği ile tarihsel olarak arka plana sahip Bursa'da sağlık turizmine de hizmet edecek.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkan Vekili Dr. Metin Yurdakoş, bir eğitim araştırma hastanesinde böyle bir bölümün açılmasının önemine değinerek şunları söyledi: " Türkiye'de Balıkesir, Susurluk, Afyon Sandıklı, Denizli, Sarayköy ve Dalyan'da Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği 4 çamur kaynağı var. Çamurun bir özelliği de çıktığı kaynağın dışında da paketlenerek kullanılma özelliği var. Özellikle romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları ve cilt rahatsızlıklarındaki faydalarını biliyoruz. Bursa'da açılan bu bölüm, sağlık turizminde yaptığımız çalışmalara katkı sağlayacaktır."

Dr. Metin Yurdakoş, turistik turlarda günübirlik uygulanan çamur yerine 7-14 günlük kürler şeklinde bilimsel uygulamaların çamur tedavisinde daha etkili olduğunu belirtirken, uzmanlar tarafından çamurun estetik önemine de vurgu yapıldığına dikkat çekti.

ÇAMUR BANYOSU NEDİR?

Vücudun, içinde çeşitli içerikler bulunan ılık bir çamur banyosunda belirli bir süreyle tutulmasıdır. Yüz bölgesine uygulanan bazı çamur maskeleri de olmasına rağmen, çamur banyosu genellikle boyun bölgesine kadar vücudu çamurda tutarak gerçekleştirilir.

Çamurun farklı ve çeşitli içerikleri olabilir: örneğin içeriğinde radyoaktif elementler ve kükürt bulunan çamurun romatizma, cilt hastalıkları, ciğer ve dalak rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi sindirim ve sinir sistemiyle ilgili yararları da vardır. Bazı tür çamur banyolarında volkanik kül ve çeşitli mineraller de bulunur.

Bazı dillerde "moor" yani iyileştirici toprak olarak da adlandırılan çamur banyolarının çeşitli vitamin ve doğal antibiyotik içerenleri de vardır.

NELERE İYİ GELİR?

Çamur hafif ağrı ve acıları iyileştirir, kan dolaşımını artırır, kasları rahatlatır ayrıca cildi arındırarak yumuşak ve temiz hale getirir. Bilimsel araştırmalar çamur banyolarının aşağıdaki yararlarını da kanıtlamıştır:

Hücre yenilenmesi: Kollajen üretimini artıran bir antioksidan olduğu için yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Sıkılaştırıcı: Cilt üzerinde bulunan ölü hücrelerin atılmasını sağladığı için sıkılaştırıcı etkileri vardır.

Hormon dengeleyici: Regl dönemi öncesi hormon dengeleyici etkileriyle regl dönemi zorluklarının azalmasını sağlar.

Vücut Direncini artırır: Yorgunluk, aşırı zorlanma, veya bazı hastalıklar (artrit, romatizma) nedeniyle oluşan kas ve kemik problemlerini giderir. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Stresi azaltan doğal bir yöntemdir. Bu nedenle özellikle sporcular veya efor gerektiren ağır işleri olan kimseler için çok faydalıdır.

Kaynak: Bültenler / Sağlık
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title