Haberler

Baş Ağrısıyla Gitti Beyninde Baloncuk Çıktı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da yaşayan 31 yaşındaki Marina Demirtaş, şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede beyninde anevrizma (baloncuk) oluştuğunu öğrendi.

Antalya'da yaşayan 31 yaşındaki Marina Demirtaş, şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede beyninde anevrizma (baloncuk) oluştuğunu öğrendi.

Girişimsel radyoloji hekimi Doç. Dr. Aykut Recep Aktaş'ın müdahalesiyle beynindeki anevrizma kontrollü olarak küçültülen Demirtaş'ın, sağlığına kavuştuğu bildirildi.

Medical Park Antalya Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, şiddetli baş ağrısı nedeniyle Medical Park Antalya Hastane Kompleksi nöroloji bölümünde hipofiz bezi adenomu hastalığı tedavisi gören Demirtaş, rutin kontrolleri sırasında girdiği MR'da şüpheli bir damar genişlemesi tespit edildi.

Girişimsel radyoloji bölümüne yönlendirilen Demirtaş'ın beyin damarlarında anevrizma oluştuğu ortaya çıktı. Hastanın kalıcı fiziksel hasar yaşamaması için girişimsel radyoloji hekimi Doç. Dr. Aykut Recep Aktaş'ın müdahalesiyle anevrizma kontrol altına alındı. Yaklaşık 1,5 saat süren ve başarılı sonuçlanan operasyonun ardından Demirtaş sağlığına kavuştu.

Hastanın durumuyla ilgili açıklama yapan Aktaş, "Hastaya uygulanan anjiyoda beyinde anevrizma olduğu tespit ettik. Anevrizma göz hareketlerini kontrol eden sinirlerine yakın ve büyümesi halinde kanayarak ölüme veya basıya bağlı görme bozukluğuna neden olabilirdi. Biz girişimsel yöntemlerle damara bir akım çevirici cihaz yerleştirdik ve anevrizmayı kontrol altına aldık." ifadelerini kullandı.

"Baş ağrıları önemsenmeli"

Erken teşhis ve düzenli kontrollerin önemini vurguluyan Aktaş, şunları kaydetti:

"Baş ağrıları önemsenmeli ve mutlaka kontrol edilmeli. Beyinde oluşan anevrizmalar fark edilmediğinde ani nörolojik bozukluğa, en çok korkulan da beyin kanamaları nedeniyle ölüme veya kalıcı sakatlığa neden olmasıdır. Çünkü kanamayla beynin içinde yüzdüğü sıvının içeriği değişiyor ve beyin şişmeye başlıyor. Kanama olsa bile biz tekrarlanmaması için müdahale ediyoruz ancak en sağlıklısı kanama olmadan müdahale edip tedavi etmek ve hayati riski ortadan kaldırmak. Baş ağrısı tek başına bir belirti değil ancak mutlaka MR çekilirken bir de MR içindeyken beyin anjiosunun çekilmesi ve girişimsel radyoloji hekimi tarafından kontrol edilmesi gerekiyor."

Kaynak: AA / Sağlık
title
Close