Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

Motorin, benzine fark attı

Son dönemlerin en yüksek seviyesi

En İyi Bilinen Alternatif Tıp Yöntemleri

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda alternatif tıp arayışları gittikçe artıyor. Konya'da tanesi 3 TL'den satılan tıbbi sülükler, atardamar ve toplardamar tıkanıkları başta olmak üzere, birçok dolaşım sistemi hastalığının alternatif tedavisinde kullanılıyor. Bilimsel temelli alternatif tıp yöntemleri neler?

Konya'da genellikle Kadınlar Pazarı semtinde tanesi 3 TL'den satılan ve tıp dilinde Hirudo Medicinalis adı verilen tıbbi sülükler, başta atardamar ve toplardamar tıkanıkları olmak üzere, birçok dolaşım sistemi hastalığının tedavisinde alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Bacak bölgesindeki damarların yakınına 2 ile 3 cm mesafede ve damar boyunca 5 ile 10 adet sülük konularak uygulanan tedavi yönteminde, 3 ile 7 gün arası ve yaklaşık 12 seans ve üzeri uygulamalarda olumlu sonuçlar alındığı belirtiliyor.

Mikro cerrahi veya plastik cerrahide tedavi edilebilecek bölgede küçük bir ısırıkla işe koyulan bu küçük omurgasız hayvanlar, kanı emerken salgıladıkları enzimler sayesinde vücudun kan dolaşımını sağlamaktadırlar. Boyları genellikle 10-15 cm olan sülüklerin ağırlığı da 3-6,5 gram civarındadır. Vücut ağırlığının 3-10 katı kadar kan emen sülükler, vücut ağırlığı arttıkça emdiği kan miktarı da artar ve bir yıla kadar beslenmeksizin yaşamını sürdürebilirler.

İBN-İ SİNA'DA SÜLÜK TEDAVİSİ UYGULAMIŞTIR

Sülük tedavisi ile ilgili ilk kaynaklar MÖ. 15. yüzyılda yaşamış Babil'li hekimlere kadar gitmektedir. Yine MÖ. 3. yüzyılda Mısır hekimlerinin vazgeçilmez tedavi yöntemleri arasında yer aldığı bilinmektedir. Ayrıca MÖ. 2. yüzyılda Ege kıyılarında yaşamış olan hekim Nikandros, MS. 1. yüzyılda Yunan hekim Pliniy ve MS. 2. yüzyılda yaşamış olan Galen sülük tedavisi uygulamışlardır. İbn-i Sina'nın kitaplarında da sülük tedavisi yerini almıştır. Ne var ki, 20. yüzyılda doğadan elini çeken insanlık sülük tedavisini unutmuştur. Amerikalı araştırmacı Roy Sawyer sülüklerin potansiyel tedavi edici etkilerini ortaya koyup dünyanın ilk modern sülük üretim çiftliğini (Biopharm– İngiltere) kurmakla, sülüğün tıbbi kullanımı günümüzde tekrar hatırlanmıştır.

SÜLÜK TEDAVİSİNİN UYGULANDIĞI BAZI HASTALIKLAR

Tıbbı sülükler, bazı göz Hastalıkları (Behçet hastalığı, Üveitler, Glokom, Makulopatiler, Sarı nokta hastalığı, Diyabetik retinopatiler, Hipertansif retinopatiler, Retinitis pigmentosa , Optik sinire ait problemler ve Optik atrofiler gibi gözün damar, sinir, makula ve retina hastalıkları) Varis ve venöz damar sorunları, Romatoid artrit ve diğer romatizmal hastalıklar, Artroz ve eklem kireçlenmeleri, Migren ve gerilim baş ağrıları, Baş dönmesi, kulak çınlamaları ve meniere sendromu, Her türlü kas ağrıları, fibromyaljiler, huzursuz bacak sendromu, Boyun fıtığı, bel fıtığı, tendinit-tenosivonit-bursit iltihap ve ağrıları Dejeneratif sinir sistemi hastalıkları ve felçler (MS,ALS,PARKİNSON gibi…), Egzama, ürtiker, kronik deri hastalıkları, sedef hastalığı ve akneler, Kronik hepatit ve karaciğer hastalıkları, Depresyon ve fobiler, Tüm bağışıklık sistemi hastalıkları ve kronik yorgunluk sendromu gibi hastalıklarda doğal tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

EN İYİ BİLİNEN ALTERNATİF TIP YÖNTEMLERİNDEN BAZILARI...

Bilimsel temelli alternatif tıp yöntemleri neler? Son yıllarda alternatif tıp arayışları gittikçe artıyor. Hangisi ne işe yarar, zarar verir mi, ne yapmalıyım sorularının cevapları için bilimsel temeli tanımlanmış alternatif tıp yöntemlerden bazıları.









Kaynak: Bültenler / Sağlık
title