9. Geleneksel Bahar Şenliği
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 9. Geleneksel Bahar Şenliği düzenlendi.
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 9. Geleneksel Bahar Şenliği düzenlendi.
Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin organize ettiği şenlikte konuşan Başhekim Doç. Dr. Erhan Kurt, "bir günlük eğlence" gibi görünse de şenliğin, dünyada ilaç tedavisinin yanı sıra psiko-sosyal yaklaşımların da tedavi sürecinde etkin şekilde kullanıldığını gösterdiğini söyledi.
Dünyanın son yüzyıl içerisinde psikiyatri açısından evrim geçirdiğini ve temel tedavi olarak uygulanan "hastane temelli" modelden "toplum temelli' modele geçildiğini vurgulayan Kurt, şu bilgileri verdi:
"Bazı hastalarımız hastalıkları gereği 'Ben hastalandım doktora gideyim' diyemiyor. Hastalarımızın hastaneden çıktıklarında hekimler tarafından takip edilmesi gerekiyor. 'Toplum temelli psikiyatri' modelinde, doktorlarımız hastaların eğitimleri, işleri, arkadaşlık ilişkileri, sosyal hayatlarıyla ilgileniyor. Öğrenciyse iyi öğrenci, gazeteciyse iyi gazeteci olmaya çalışıyor. Hastalıklarını sadece ilaç tedavisiyle sınırlı tutmamaya çalışıyor. İş ile sıkıntıları varsa kendisini veya iş ortamını daha iyi hale getirmek için çalışıyor. Büyük oranda başarılı olunuyor."
"Toplum temelli" modelin modern dünyanın ulaştığı en iyi tedavi yöntemi olduğunu belirten Kurt, Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle hastanelerinin öncülüğünde son on yılda 90 civarında toplum sağlığı merkezinin açıldığını kaydetti.
Kurt, "Hastalarımıza ilaç tedavisi yanında birtakım yöntemlerle 'bizlerden farklı olmadıkları' duygusunu vermeye çalışıyoruz" dedi.
Şenliğe katılanlar daha sonra hastaların düzenlediği etkinlikleri izledi.
Hastaların yaptıkları el işlerinin sergilendiği stantların yer aldığı etkinlikte, halk oyunları grubu da performans sundu.