500 öğretmene epilepsi eğitimi
Araştırmalara göre, Türkiye'de 700 bin kişi epilepsi ile mücadele ediyor.
Epilepsi hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak ve epilepsili çocukların sağlıklı bir eğitim ve öğretim hayatı geçirmelerini sağlamak için Belçika kökenli biyoteknoloji şirketi olan UCB Pharma'nın koşulsuz desteği ile '' Sivas Eğitimcileri Sempozyumu'' gerçekleştirildi. Sivas'ta hizmet veren tüm okullardan 5'er temsilci ile toplam 500 öğretmenin katıldığı sempozyumda, Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır ve Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Çiğdem a'dan z'ye epilepsiyi anlattı.
Her 100 kişiden birinde görülen ve bu oranla dünyadaki en yaygın nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi, beyinde var olan elektriğin kontrolsüz artması ile ortaya çıkıyor. Epilepsinin diğer birçok kronik hastalık gibi olmasına rağmen toplumda süregelen ön yargılar nedeniyle epilepsili bireylerin birçoğunda psikolojik problemler ve travmalar ortaya çıkıyor. Bu kapsamda epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve hastalık hakkında doğru bilgi aktarmak için Sivas'ta, UCB Pharma'nın koşulsuz desteği ile Sivas Eğitimcileri Sempozyumu gerçekleştirildi.
Gelecek nesillerde epilepsi farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen ve hastalık hakkında çocukları eğitme gücü olan öğretmenlerin katıldığı toplantıda; Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır ve Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Çiğdem epilepsinin tanımı, tedavi yöntemleri, nöbet türleri ve epilepside ilk yardım konuları hakkında detaylı bilgiler aktardı. Sivas'ta yer alan tüm okullardan 5'er temsilciyle toplamda 500 öğretmenin katıldığı sempozyumda, katılımcılar epilepsi hakkında merak ettikleri tüm soruları uzmanlara yöneltme fırsatı buldu.
Toplantıda katılımcıların yalnızca bayılmalı nöbetleri epilepsi olarak tanımladığı ortaya çıktı. Dalgınlıkla, duraksamayla gelen nöbetlerin ve diğer epilepsi tiplerinin tartışıldığı toplantıyla toplumun epilepsi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı ve düzenlenen sempozyumun aslında tüm ülke genelinde gerekliliği bir kez daha kanıtlanmış oldu.