Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım' Eğitim Programı Sertifika Töreni

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü El Projesi ile ilgili, “Engellilerimizin bilgisayar teknolojilerini daha rahat ve ileri seviyede kullanıp, bu teknolojiyle birlikte hayatın içinde daha fazla ‘ben de varım’ diyebilmeleri adına bir projeyi yürütüyoruz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü El Projesi ile ilgili, "Engellilerimizin bilgisayar teknolojilerini daha rahat ve ileri seviyede kullanıp, bu teknolojiyle birlikte hayatın içinde daha fazla 'ben de varım' diyebilmeleri adına bir projeyi yürütüyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle engelli personele yönelik düzenlenen 5 günlük 'Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım' eğitim programı sonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Erol Yanar, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Habib Soluk, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı ve Gaziantep Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi'nin katılımıyla Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleşti. Törende konuşan Bakan Arslan, önemli olanın kalabalıklar değil içtenlik olduğunu belirterek, "Velev ki bir kolunuz yok, Rabbim hepimizi bir kolsuz yaratabilirdi ve hayatımızı ona göre idame ettirebilirdik. Demek ki esas olan iki kol, iki bacak değil esas olan mevcut uzvunuzla aklınızı kullanıp hayatınızı ona göre şekillendirmek ve hayatı anlamlı kılmaktır. O zaman niye engel? Çünkü biz aklımızda öyle şekillendiriyoruz, biz öyle bir algı oluşturuyoruz ve bu algıdan kaynaklı bu fark ortaya çıkıyor, aslında fark yok. Herkes akıllanacak, engelliler değil, egelilerin dışındaki engellilerin hayatını kısıtlayan ve algı oluşturanlar da olayın gerçek anlamda farkına varacaklar. Bunun bir fark değil, mevcut haliyle herkesin hayata asılmasının bir şekli olduğunu, hepimizin amacının ortak olduğunu, dolayısıyla bunu bir engel olarak görmememiz gerektiğini, işte bu noktaya geldiğimiz gün tebessüm olarak kalacak. 2002-2003'ten bu yana 5 bin 500 civarında engelli kamuda istihdam ediliyorken, bugün 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor ve bence güzel olan tarafı engellileri kendi kategorilerinde engellilerle ilgili bir sınava tabi tutup, o sınav sonucu kamuya alma işlemi herhalde çok başarılı bir işlemdi. Bugün sadece bu kapsamda 30 bine yakın engelli arkadaşımız kamuda istihdam edilir hale gelmiş. Özellikle Gören Göz Projesi dahil birçok projeyle engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına birlikte yaptıklarımız, özelikle havalimanlarını engelsiz havalimanı haline getirmek adına arkadaşlarımızın ortaya koydukları katkı ve bugünkü hayatımızı kolaylaştırması. Hakeza Engelsiz Denizler Projesi'yle de denizlerde de aynı şeyi yaptık, demiryollarıyla ilgili yine aynı gayreti ortaya koyuyoruz. PTT'de aynı gayreti ortaya koyuyoruz, devlet hava meydanlarında aynı gayreti ortaya koyuyoruz. Bakanlık olarak hayata dokunduğumuz, insanımızın hayatına dokunduğumuz her alanda engelli arkadaşlarımızla, yaşlılarımızla ilgili hayatı engelsiz hale getirmek için olağanüstü bir gayret sarfediyoruz" diye konuştu.

Üçüncü El Projesi

Üçüncü El Projesi adı altında bir proje çalışması yaptıklarını söyleyen Bakan Arslan, "Engellilerimizin bilgisayar teknolojilerini daha rahat ve ileri seviyede kullanıp, bu teknolojiyle birlikte hayatın içinde daha fazla 'ben de varım' diyebilmeleri adına bir projeyi yürütüyoruz. Biiyorum ki biz inşallah bu farkındalığı Bakanlar Kurulu seviyesine taşıyıp, diğer bakanlıkların da benzer çalışmalar yapmalarını sağlamış olacağız. Gören Göz Projesi kapsamında bugüne kadar 10 bin cihaz dağıttık, 5 bin cihaz daha dağıtacağız. Rakamların çok önemi yok, önemli olan yaptıklarınızla insanların hayatlarına dokunabiliyor musunuz? İnsanların hayatını kolaylaştırabiliyor musunuz ve insanlar bunu yaşayarak görebiliyor mu? Farkındalığı oluşturacağız ama kafadaki engelleri kaldırarak birlikte paylaşmayı, katkı koymayı daha da ileri taşımız olacağız" ifadelerini kullandı.

"Biz kim miyiz?"

Kişisel motivasyon gelişim eğitimine katılan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personeli Vildan Karaaslan Çavuşoğlu ise, "Çalıştığım zaman dilimi boyunca ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum. Eğitim boyunca yaşam görevlerimizi hatırladık, daha etkili iletişim için tüyolar kattık hayatımıza. Bu proje sayesinde birbirimizi tanımış, engellerimize ışık tutmuş olduk. Bizler kim miyiz? Bizler bir gün ışığına hasret kalabiliriz, merdivenler önümüzde bir dağ gibi dikilebilir, hayallerde sevdiğimizin ellerini tutabiliriz, en sevdiğimiz şarkıyı henüz dinlememiş olabiliriz ama biz her şeye rağmen kafamızdaki engelleri kaldıran bireyleriz. Bu süreçte bizlerle beraber olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Evet biz varız ve biz içimizdeki benlerimizin kahramanlarıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Karaburun ile birlikte 'Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım' eğitim programına katılan personele sertifikalarını takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika
title