'TBMM'ye Karşı Darbe Yapılmıştır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, 'Anayasa Mahkemesi Müdahaleyle TBMM'ye Karşı Darbe Yapmıştır' Dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''İki maddelik anayasa değişikliği gündeme geldi. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi 411 milletvekilinin yapmış olduğu düzenlemeyi iptal etti. Mevcut anayasa göre anayasa değişikliklerini iptal etme yetkisi Anayasa Mahkemesi'nde yoktur. Yapmış olduğu müdahaleyle TBMM'ye karşı darbe yapılmıştır'' dedi.
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığının Karşıyaka Öğretmen Evinde düzenlediği etkinlikte konuşan Kapusuz, anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirterek, ''Biz bu anayasayı bugün küçük bir paket olarak, ama önümüzdeki dönemde bu millete bu konuyu her defasında ısrarla anlatarak çağdaş sivil bir anayasa haline getireceğiz'' dedi.
-YARGI İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR-
Türkiye'de yürütmeyi yargı, yargıyı yürütme kuşatıyor gibi tartışmaların yaşandığını söyleyen Kapusuz, mevcut anayasanın 15 kez değişikliğe tabi tutulduğunu ifade etti. Kapusuz, şöyle devam etti:
''Dünkü meclisler bu değişikliği yapabiliyor da bugünkü meclisin değişiklik yapma iradesini kim elinden aldı? Sayın Baykal mı alıyor? Bu meclis görevinin başında, her türlü yasayı yaptığı gibi anayasa da yapar, anayasa da bir yasadır. Onu da değiştirme iradesi vardır ve kullanır. TBMM bu hakkı rahatlıkla dün kullandığı gibi bugün de kullanabilir.''
-''TBMM'YE KARŞI DARBE YAPILMIŞTIR''-
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, mevcut anayasada değişikliklerin olmasına karşın cumhurbaşkanlığı seçiminin ilgili maddelerinin değişmediğini, 1982 anayasası sonrasındaki ilk cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, ardından Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in, Ahmet Necdet Sezer'in aynı madde ile cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, ''Ama ne zaman ki Abdullah Gül olacak, kıyamet koptu. 367 rezaleti yaşandı'' diye konuştu. Kapusuz, şunları söyledi:
''Yetmedi 27 Nisan bildirileri, Cumhuriyet mitingleri ile Türkiye'de nelerin olduğunu hatırlayın. Parti kapatmadan tutun da birçok engeller, sıkıntılarla bugünlere geldik. Peki yürütme mi kuşatıcı, yargı mı kuşatıcıdır? Oradaki değişikliği kim yaptı? Anayasa Mahkemesi 367 ile ilgili karar aldı. Yargı olarak yürütmeye müdahale etti. Bu parlamentoda 4 tane grup var. İki maddelik anayasa değişikliği gündeme geldi. 411 milletvekili destek verdi. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi 411 milletvekilinin yapmış olduğu düzenlemeyi iptal etti. Mevcut anayasa göre anayasa değişikliklerini iptal etme yetkisi Anayasa Mahkemesi'nde yoktur. Yapmış olduğu müdahaleyle TBMM'ye karşı darbe yapılmıştır. Elbette Anayasa Mahkemesi'nin kararları bağlayıcı. Ama yapılan haksızlığı, yanlışı, hatayı söylemek hiçbir zaman bu yanlışı ortadan kaldırmaz. Burada da bir müdahale var. Soruyorum size, parlamentoya, yasamaya müdahale eden kim? Yine yargı.''
-CHP'Lİ ERSİN'İN GİZLİ TANIKLA GÖRÜŞMESİ-
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''yatıp kalkıp'' Ergenekon'u gündeme getirdiğini, ıslak imza konusunun doğru olmadığını söylemesine karşın ilgili kurumlardan bununla ilgili kararların çıktığını kaydeden Salih Kapusuz, şöyle devam etti:
''Hala bu konu üzerinde tartışma yapıyor. Yetmedi, İzmir Milletvekili arkadaşlarımızdan birisi ne hakimdir ne savcı, ne polistir ne ajandır, ne yetkisi var? Bir milletvekili sınırları içinde yargının içinde olması, yargıyı bu kadar rahatsız etmesi, yargı ile ilgili konularda mühadil olması fevkalade yanlıştır. Kendisi için, parlamento için, partisi için yanlıştır. Siz bir gizli tanıkla buluşuyorsunuz. Önce 'yok' diyorsunuz. Sonra kabul ediyorsunuz. 'Çantalı görüştüm, çantasız görüştüm' tartışmasında önce inkar ediyorsunuz, sonra kabul ediyorsunuz. Yani o çantanın içinde acaba bir takım kirli çamaşırlar mı vardı yoksa?'' diye sordu.