Haberler

TBMM Genel Kurulu Tartışmalara Sahne Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 24 Aralık 2016 tarihinde yazılı aşaması yapılan avukatlar için adli yargı hakim ve savcı adaylığı ile idari yargı hakim adaylığı sınavının sonuçlarını etkilediği iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında bir gensoru açılmasına ilişkin...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 24 Aralık 2016 tarihinde yazılı aşaması yapılan avukatlar için adli yargı hakim ve savcı adaylığı ile idari yargı hakim adaylığı sınavının sonuçlarını etkilediği iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında bir gensoru açılmasına ilişkin önergesinin görüşmeleri tartışmalara sahne oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gensoru açılmasına ilişkin önergenin görüşmeleri sırasında AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök arasında tartışma yaşandı. Oturumda grubu adına konuşma yapan Gök, "Değerli arkadaşlarım, 2016'nın başında hükümet bir kanun tasarısı sundu. Tam bir hafta sonra 37 AK Partili milletvekili bir kanun teklifi sundu. O kanun teklifinde orduda Fetullah'ın örgütlendiği dönemdeki subaylardan sonra gelenleri yani Fetullah'ın örgütlenmesine olanak bulamadığı dönemlerin erken bir tasfiyesi için 37 milletvekili bir kanun teklifi verdi. Değerli arkadaşlarım ve bu kanun teklifi bu Meclis'ten geçti ve ordudaki bulunan albayların, yirmi yedi yıl, yirmi sekiz yıl, yirmi dokuz yılını dolduran albayların emekliliğinin önü açıldı" şeklinde konuştu.

Araya giren AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, "Sayın Başkanım, hatip konuşmasında, kanun teklifine imza atan milletvekillerini bir suç işlenmişçesine bir örgütle ilişkilendirdi" dedi.

Gök, kendisi hakkında Can'ın değerlendirmelerine itiraz etti. Gök, Ramazan Can'ın itiraf bulunduğunu söyleyerek, "Ramazan Can burada bir itirafta bulundu, 'Evet, biz bunu yaptık' dedi. Ben de zaten aksini söylemiyorum ki Ramazan Can. Size bu imzayı kim attırdı kardeşim? Onu anlatın burada, kalkın anlatın burada. Bakın, ben bunu boşuna söylemiyorum. Ben devletin savcısının yazdığı iddianameyi tekrar okuyorum değerli arkadaşlarım. İddianamede diyor ki sayın savcı: 'Son olarak, FETÖ terör örgütü 1988 ve daha önceki yıllarda mezun olmuş subayları TSK'dan tasfiye etmek için 3 devreyi birden, toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini yirmi sekiz yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırmıştır'. Bunu devletin savcısı söylüyor" ifadelerini kullandı.

Gök şunları kaydetti:

"Altında imzanız bulunan kanun teklifi. Ben de sizlere diyorum ki gelin kendinizi kurtarın. 'Ben FETÖ'cü değilim. Bana falanca grup başkan vekili talimat verdi, falanca genel başkan yardımcısı talimat verdi. ya da Başbakan talimat verdi' deyin, kendinizi aklayın. Siz bana ne anlatıyorsunuz? Altında imzan var mı senin? İmzan var. İddianamede diyor mu 'FETÖ siyasi otoriteye bu kanun teklifini verdirdi' diye? Benim imzam yok, sizin imzanız var. Ben sizin önünüzü açıyorum; gelin burada kendinizi aklayın, kendinizi kurtarın."

Gök'e cevap veren Can, "Milletvekilleri özgür iradeleriyle kanun tekliflerine imza atabilir, İç Tüzük'ten kaynaklanan bir hak. Ayrıca, bir milletvekili, kendi adıma da söylüyorum ve arkadaşlarım adına da söylüyorum. FETÖ'cü olan, FETÖ'ye destek sağlayan, FETÖ'yle beraber hareket eden alçaktır, şerefsizdir! FETÖ'cü olmadığı halde FETÖ'cülükle suçlayan, buradan siyasi rant devşirmeye gayret eden de müfteridir. Herkes iddiasını ispatlamakla mükelleftir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika
title
Close