Haberler

TBMM Genel Kurulu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'li Selamoğlu: "1919'da atının nalındaki mıhı üretemez haldeyken, bugün Milli Mücadele ruhuna uygun, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan başkent Ankara'dır" CHP'li Gök: "Ankara'dan Atatürk'ün adının ve çağdaş yaşamın izlerinin silinmesi için her türlü tertip düzenleniyor"

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara'nın 1919'da atının nalındaki mıhı üretemez haldeyken bugün milli mücadele ruhuna uygun, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan bir başkent olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara'nın başkent oluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla gündem dışı konuşmasında, Milli Mücadele'nin Ankara'dan yürütüldüğünü, Kurtuluş Savaşı planlarının bu yoksul kentte hazırlandığını ifade etti.

Ankara'nın bugün ulaşım merkezi olduğunu, kentte faaliyet gösteren ASELSAN ve TAI'nin dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi arasında olduğunu belirten Selamoğlu, başkentte bu sektördeki firmaların savunma sanayi cirosunun yüzde 73'ünü karşıladığını kaydetti.

Bozkır Ankara'yı yeşil Ankara'ya çevirdiklerini vurgulayan Selamoğlu, "1919'da atının nalındaki mıhı üretemez haldeyken bugün Milli Mücadele ruhuna uygun, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan başkent Ankara'dır. Ankara yeni Türkiye'nin sonsuza kadar başkenti olarak kalacaktır" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise gündem dışı konuşmasında, Ankara'nın kimliğini uygarlık tutkusu, hoşgörü ve cumhuriyet geleneklerinin oluşturduğunu, ancak bu niteliklerin iktidar ve büyükşehir belediyesinin tehdidi altında olduğunu öne sürdü.

Ankara'nın dış ilçelerinin gelişmişlikte en son sıralarda yer aldığını dile getiren Gök, "Atatürk'ün adının ve çağdaş yaşamın izlerinin silinmesi için her türlü tertip düzenleniyor. Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık ofisi ve Ankapark yapımı, mahkemenin durdurma kararlarına rağmen devam ediyor" diye konuştu.

Gök, Ankaralılar'ın en pahalı doğalgazı kullandığını ifade ederek, bugün de Büyükşehir Belediyesi'nin suya yüzde 9 zam yaptığını söyledi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise HSYK seçimlerine ilişkin gündemdışı konuşmasında, HSYK seçiminin hükümet ile cemaat listelerinin savaşına sahne olduğunu, bunun yargı bağımsızlığı için en kötü durumlardan biri olduğunu belirtti.

Hükümetin listesinin kazandığı algısıyla yargının hükümeti denetlemesinin mümkün olmadığını savunan Bal, "Seçimde adayların etnik kökenleri, mezhepleri, inançları, siyasi eğilimleri, cemaat üyesi olup olmadığı propagandaya konu edildi. Bizim inancımıza göre peygamber postunda oturan hakim, hakkı koruyan ve güce karşı sığınılabilecek korunaklı limandır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçeceği 4 üyenin kriterlerini de takip edeceklerini anlatan Bal, "Seçilen HSYK üyeleri gerçekten bağımsız, gerçekten tarafsız bir yargıya ulaşabilmek için damdan düşen kişiler olarak bu özelliklere riayet ederlerse belki siyasi rejimimizin gelecekte fay hattı olarak kırılma noktalarının önüne geçerler" dedi.

Yerinden konuşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yerel seçimden sonra bin 600 kişinin işten çıkarıldığını öne sürerek, işçilerin haklarının korunması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise çıkarılan taşeron işçilerin süreleri dolduğu için yapılan ihaleyi başka firmanın kazanması üzerine işsiz kaldıklarını söyleyerek, işten çıkarmanın söz konusu olmadığını ifade etti. Halaçoğlu, bazı kişilerin de seçimden önce işe alınan "bankamatik memurları" olduğunu belirtti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika
title
Close