Haberler
Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Suriye'deki operasyon sonrası Fransızların 102 yıl önce hazırladığı harita yeniden gündem oldu

102 yıl sonra ortaya çıkan harita Orta Doğu'yu karıştıracak

Yenidoğan soruşturmasında 2. dalga operasyonu: 14 şüpheli daha gözaltına alındı

Türkiye'nin kilitlendiği soruşturmada yeni gözaltılar var

Sıkıyönetim ilanı Güney Kore'yi karıştırdı! Başkan Yoon'un yardımcıları istifa etti, sokaklar yangın yeri

Üst düzey isimlerin hepsi istifa etti, atılan sloganlar sokakları inletti

Tatlıses'e Saldırı Emrini Kim Verdi?

Tatlıses'e Saldırı Emrini Kim Verdi?
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, Tatlıses'in 14 Mart 2011 tarihinde uğradığı ve ağır yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin soruşturmayı tamamladı.

Savcı Akkaş'ın, Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

SALDIRI EMRİNİ ÖRGÜT VERDİ

İddianamede yer alan bilgilere göre İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırının arkasından da terör örgütü çıktı. 58 sayfalık iddianamede, suikastin arkasındaki güç olarak terör örgütü işaret edildi.

Sanıklar hakkında ağırlaştırmış müebbete varan cezalar istendi. İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulü ya da reddine karar verecek.

14 Mart 2011 tarihinde İstanbul Levent'te gerçekleştirilen silahlı saldırıda sanatçı İbrahim Tatlıses'in yanısıra asistanı İpek Çakıcı'da yaralanmıştı.

9'u tutuklu 12 sanık hakkında TCK 302. maddede düzenlenen 'devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçlamasının yanı sıra 'adam öldürmeye tam teşebbüs, örgüt kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından da cezalandırılmaları talep edildi.

İddianameye göre, saldırının terör örgütü PKK'nın talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Örgüt liderinin Abdullah Uçmak olduğu belirtilen iddianamede Uçmak ile birlikte Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Alagöz, Nazife Erdemir ve Ruhşen Mahmutoğlu hakkında 302. maddeden cezalandırılmaları istendi. Bu sanıklara bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis yanı sıra çeşitli oranlarda ceza verilmesi talep edildi. Uçmak'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, İbrahim Tatlıses'e yönelik olarak nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, Buket Çakıcı ve Ahmet Taşçı'ya yönelik kasten adam öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurmak ve tehdit" suçlarından 64 yıla kadar hapisle cezalandırılması da istendi. 5 sanık için ise terör örgütü üyeliğinden ceza verilmesi talep edildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianameyi mahkemenin incelemesi için 15 gün süresi bulunuyor.

Tatlıses, 14 Mart 2011 tarihinde Maslak'ta uğradığı saldırıda başından aldığı kurşunla ağır yaralanmıştı. Tatlıses ile birlikte basın danışmanı Buket Çakıcı da yaralanmıştı. Tatlıses'in tedavisi hala sürüyor.

Kaynak: AA / Politika
title