Siyasi Partilerde Bayramlaşma
Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP'ye, CHP ve BBP heyetleri de konuk oldu CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: "Türkiye'nin şu dönemde yaşadığı rant ekonomisinin bitmesi gerekiyor" "Yılgın köhnemiş ekonomik programdan ileriye bakan üreten.
Kurban Bayramı dolayısıyla MHP'yi ziyarete gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Savet Böke, Türkiye'nin şu dönemde yaşadığı rant ekonomisinin bitmesi gerektiğini belirterek, "Yılgın köhnemiş ekonomik programdan ileriye bakan üreten bireyi dahil eden ve merkeze koyan bir ekonomik programa ihtiyaç var" dedi.
Siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP'ye, CHP ve BBP heyetleri de konuk oldu.
MHP'de konukları, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Vahapoğlu karşıladı.
Bayramlaşmaya, CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Selin Savet Böke ile Parti Meclis Üyeleri Yasemin Öney Cankurtaran ve Gül Çiftçi geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, Parti Meclisinde kadınların eşit fırsatlarla Türkiye'nin bir parçası olduğunu önemsediklerini ifade etti. Bunun üzerine Haluk Ayhan, "Ama bu fazla pozitif ayrımcılık hiç erkek arkadaş yok" demesi üzerine Böke'nin "Bunun fazlası olmaz. İyi bir dengeleme unsuru olduğunu düşünüyorum" sözleri gülüşmelere neden oldu.
Türkiye'nin bu dönemde yaşadığı rant ekonomisinin bitmesi gerektiğini ifade eden Böke, şunları kaydetti:
"2007'den beri hiçbir ekonomik politikanın uygulanmadığı, uygulananın da çok olumsuz olduğu, kurumsal yapının zedelendiği, istihdam oluşturmayan sadece paranın dönüşü üzerinden giden ekonominin sonuna gelindi.
Bu yılgın köhnemiş ekonomik programdan ileriye bakan, üreten, bireyi dahil eden ve merkeze koyan bir ekonomik programa ihtiyaç var. Bunların başında da kadınların katılımı geliyor. Bugün de bu işe başlamış olduk. Bizim artık yapmamız gereken hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu ve üretimin böylece mümkün olacağı ve sanayinin tekrar Türkiye'nin odağına yerleştiği bir Türkiye heyecanı. Hazirandan itibaren bu olacak" diye konuştu.
Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda ciddi problemlerin yaşandığı bir dönemden geçtiğini öne süren Böke, "Siyasi açıdan iç ve dış problemler gerçekten büyüyor. İç siyasette iktidarın milletin Meclis'teki temsilcileri ile muhalefet ile ülke meselelerini görüşmek yerine ülke meselelerini 30 bin kişinin katili ile müzakere yoluna gittiklerini görüyoruz. Bu gerçekten Türkiye'nin geleceği açısından endişe verici bir durum" değerlendirmesinde bulundu.
Bir gazetecinin, "Tezkerenin kabulünün ardından hükümetten nasıl adımlar bekliyorsunuz? Ayrıca Baiden'den gelen açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Biz tezkereye hayır derken çok net bir mesaj verdik. Önce kendi içimizde bu sorunu beslemeyi bırakmamız gerektiğini bunun için sınırda başlayan önemli adımlar atmamız gerektiğini ama IŞİD'i bir terör örgütü olarak da gördüğümüzü söylemiştik. Bu görüşümüzde herhangi bir değişiklik yok.
Tezkereye yönelik 'hayır' oyu kullanmıştık. Türkiye'nin üzerine düşen vazifeleri genel başkanımız tekrar etti, önemli adımlar var. Bu adımları sadece buraya yabancı asker getirmekle veya bizim askerimizin sınır ötesine götürerek atılacak adımlar değil. Bizim önce bu sorunun, Türkiye'nin sorunu olmasına engel olacak adımlar atmalıyız."
Aynı soruya Haluk Ayhan ise "Bizim tezkerelere MHP olarak önceden beri olan tutumumuz açık. Bu olayda da ifade ettiğimiz husus ülkenin güvenliği açısından hazır olabilmenin alt yapısını hazırlamak. Ülke güvenliği önemli herhangi gelişen ani bir olay karşısında ülkeyi savunmasız bırakmamak amacı güdüyor. Temel gaye bu" yanıtını verdi.
Oluşturulacak bölge ile ilgili MHP'nin 2008'den başlayan ve devam eden görüşü olduğunu dile getiren Ayhan, "Joe Biden konusunda, eğer Dışişleri ile ilgili işlerde konuşurken kayıt dışı konuşmadığınız takdirde her şey devletin arşivinde olur. Özür dilendi ise özür dilemede şayet söylediklerini ben söylemedim şeklinde bir şey söylediyse ben bilmem, o kamuoyunun takdiri' dedi.
-BBP'den ziyaret
BBP adına da Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Şenliler ile Ünsal Karabulut, MKYK üyesi Hikmet Karaca, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Kolbaşı geldi.
Şenliler, yeni bir seçim dönemine girildiğini belirterek, "Artık ne yapılacaksa bu seçimlerde... Bu sefer yüzde 1'lerin 2'lerin önemli keyfiyet, sonuçlar doğuracağı bir seçim dönemi. Mesela cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu gördük. Yüzde 55-56'lar olsaydı başka sesler çıkacak, daha farklı olacaktı. Yüzde 51 olunca düştü biraz" dedi.
Kendilerine sitem geldiğini ifade eden Şenliler, "Milliyetçi güçlerin, bu memleket için ortak kaygıları olan kişilerin, değişik ortamlarda işbirliği yapması lazım diye düşünüyoruz. Bu konuda size büyük görevler düşüyor" diye konuştu. Şenliler, şöyle devam etti:
"Tezkereyi biz de destekledik. Siz Meclis'te biz de dışarıdan destek verdik. Büyük fotoğrafa bakıldığında, 1915'te yarım kalmış bir şeyin şimdi 100 sene sonra tamamlanması aşamasından başka bir şey değil olanlar. IŞİD'i ortaya çıkaran kim? Taliban'ı ortaya çıkaran kim? Ümmeti Müslüman'ı bombalayan kim? Fotoğrafa baktığımızda görüyoruz. Bu coğrafyada dertleri ortak olan, milliyetçi güçlerin ortak bir işbirliği içerisinde olması lazım."
BBP'den Ünsal Karabulut da AK Parti'ye yaptıkları ziyarette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile yaptıkları görüşmeyi de değerlendirdi. Karabulut, şunları kaydetti:
"Konuşmalar çözüm meselesine geldi. Abdullah Öcalan, cezaevinden çıkarılacak mı, böyle bir tereddüt var Anadolu'da insanlar kaygı duyuyor. 2015'te cezaevinden çıkıp Meclis'e gelecek mi, dahası bir de onu düşünüyor? Buna bir cevap vermeniz gerekmez mi? Ama suskun kalıyor. Siz sosyologsunuz, bunu nasıl söylüyorsunuz? Sonucunu da bilmiyorsunuz." - Ankara