Haberler
Muhalifler, Tel Rıfat'taki Minnığ Havaalanı'nı PKK/YPG terör örgütünden aldı

Muhalifler, kritik şehrin kalbini ele geçirdi

Suriye'de rejim, muhaliflerin ele geçirdiği hastaneye bomba yağdırdı

Suriye'de tansiyon yükseliyor! Muhaliflerin ele geçirdiği hastaneye bomba yağdırdılar

Rejim karşıtı Suriye Milli Ordusu, Kuveyris Askeri Havaalanı'nı ele geçirdi

Savaşın seyrini değiştirecek hamle! Lojistik hattını kestiler

Halep Havalimanı'ndaki Rusya bayrağını indiren muhalif asker: Köpek gibi kaçtılar buradan

Rus bayrağını indirip ateşe veren asker o anları Türkçe anlattı

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 2025'te 300 Bin Öğretmen Başöğretmen Olacak

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşması'nda 2025 yılı içerisinde yaklaşık 300 bin öğretmenin 'Başöğretmen' unvanı alacağını açıkladı. Ayrıca, yetim öğrenciler için yürütülen projelere değindi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin : "2025 yılı içerisinde 300 bin öğretmenimiz 'Başöğretmen' ünvanı alacak"

"Öğretmenler Odası Buluşması ile eksiklerimizi görüyoruz, öğretmenlerimizi dinliyoruz, buradan besleniyoruz"

"11 ilimizde 'Yetim Öğrenciler Projesi'ni yürütüyoruz"

ERZURUM - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Yakutiye Medresesi'nde "Öğretmenler Odası Buluşması" çerçevesinde öğretmenlerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da "Maarif Kongresi" düzenleyeceklerini ifade ederek, "Bu yıl ilk defa sahadaki öğretmen arkadaşlarımızın uygulamalarını paylaşabileceği, bu uygulamaları da bilimsel bir formata kavuşturup, bir hakem incelemesinden geçerek paylaşabildiği bir sempozyuma dönüştürdük. Bir kongre havasında yapacağız. Bu vesileyle tekrar hepinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Sağlık, sıhhat, mutluluk ve içerisinde nice öğretmenler gününü hep birlikte yaşarız inşallah. Bugün buradaki konuşmamız veya toplantımız biz başladığımız gün yani 2023 Haziran ayından itibaren, gittiğimiz her ilde öğretmenlerle sohbet etmeyi, öğretmen arkadaşlarımızla sohbet etmeyi bir disiplin haline getirmiştik. Sonra bunu rutinleştirdik. Öğretmenler Odası başlığıyla oturup sohbet etmek, istişare etmek, uyguladığımız, uygulamaya çalıştığımız programların politikalarının, yeniliklerin sahada nasıl karşılandığını, eksikliklerinin giderilebilmesi, daha sağlıklı yürümesi için neler yapılması gerektiğini, öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"300 bin öğretmenimiz yeni unvan alacak"

'Öğretmenler Odası Buluşmaları'nın sahada kendilerinin de fark edemedikleri eksiklikler varsa onları da tespit etmek noktasında faydasını gördüklerini vurgulayan Bakan Tekin, "Bu eksikleri öğretmen arkadaşlarımızdan duymak, onları da hayata geçirecek şekilde bir çabanın içerisindeyiz. Birçok örneği var bunun. Mesela en somut olanı; daha önceki bakanımız döneminde yürürlüğe konulan Öğretmenlik Meslek Kanununda, oradaki ifadeyle 20 yıl öğretmenlik yapan ve 20 yılın sonunda uzman öğretmen unvanını alan arkadaşımızın, başöğretmen olmak için bir on yıl daha beklemesi. Yani 30 yılda başöğretmen oluyordunuz. Gittiğimiz öğretmenler odası toplantılarının tamamında öğretmen arkadaşlarımız buradaki düzenlemenin yanlış anlaşıldığını ve düzeltilmesinin iyi olacağını söylemişlerdi. Biz de onu yeni kanuna koyduk. Öğretmenlik Mesleğe Kanununa. Bunun da savunucusu olduk. Israrcı olduk orada. Öğretmenler odasındaki öğretmen arkadaşlarımızın yoğun istekleri neticesinde, bizim de ısrarcısı olduğumuz bir konuydu. Bunun sonucunda da 2025 yılı içerisinde, yani 1 Ocak'tan itibaren yıl içerisinde yaklaşık olarak 300 bin civarında öğretmenimiz unvan almış olacak. Bunların hepsi Öğretmenler Odasında konuştuğumuz, yaptığımız sohbetler devamı niteliğindeki konulardır Buradan besleniyoruz biz." dedi.

"Yetim Öğrenciler Projesi'nin deprem bölgesinde uyguluyoruz"

Öğretmenlerin bu buluşmalarda zaman zaman bakanlığa ulaştırmak istediği özel projelerini de dile getirdiğini vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bazı projeleri Türkiye geneline yaymamızı istedikleri oluyor. Mesela İstanbul'da bir öğretmen arkadaşımız yetim projesi, yetim öğrencileriyle ilgili bir proje yapıyordu. "Onu Türkiye çapında yayabilir miyiz" dedi. Deprem bölgesiyle başladık. 11 ilde arkadaşımız yürütüyor projeyi şimdi. Bunun gibi öğretmen arkadaşlarımızın kendi ürettikleri projeleri paylaştıkları bir ortam oluyor burası. Aynı zamanda da kişisel problemleri, resmi uygulamalar, resmi mevzuat içerisinde veya resmi başvuru ortamında anlaşılamayan, fark edilemeyen özel problemleri bizimle paylaşıyorlar ve biz o problemlere çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bireysel problemlere. Bizim açımızdan bakanlığın uygulamaları açısından da çok faydalı oluyor. Şu an aranızda sadece ben yokum. Aranıza serpilmiş durumda. Bakanlıktan bir muhabir arkadaşlarımız var. Bakan yardımcılarımız. Genel müdürlerimiz, danışmanlarımız burada Ben öğretmenler odası toplantılarımızın bizim açımızdan bir görüntünün ötesinde çok işlevsel bir amacı olduğunu biliyorum ve o yüzden de çok önemsiyorum. Bugünkü Erzurum ziyaretimizde de İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Valimiz burayı uygun buldular" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / NİHAT KILIÇOĞULLARI - Politika
500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title