İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve sekiz maddesi daha kabul edilen, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarının 2. bölümü tamamlandı.
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve sekiz maddesi daha kabul edilen, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarının 2. bölümü tamamlandı.
Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bugün kabul edilen maddelerine göre, Polis Akademisi Başkanı'nın yanı sıra dekan, enstitü müdürü ve enstitü sekreteri, polis meslek yüksekokulu müdürü, polis meslek eğitim merkezi müdürü ve bunların yardımcılarıyla her kadrodaki öğretim elemanları ve idari personelin görevleri, düzenleme yürürlüğe girince sona erecek ve kadrolarıyla ilişkileri kesilecek.
Polis Akademisi Başkanı, düzenleme yürürlüğe girdikten sonra 20 gün içinde atanacak.
Polis Akademisi'nde görevi sona eren öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman ve idari personelden başkanın teklif ettiği ve İçişleri Bakanı'nın uygun gördüğü personel, en geç 2 ay içinde Polis Akademisi Başkanlığı'nda durumlarına uygun kadrolara atanacak.
Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülecek. Fakülte öğrencileri, YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerine tercihlerine göre yerleştirilecek. 1 Ocak 2020 tarihine kadar, emniyet teşkilatının ilk kademe amir ihtiyacını karşılamak üzere, lisans mezunları arasından KPSS'de taban puanı alan ve şartları taşıyanlar, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde bir eğitim-öğretim dönemi özel eğitime tabi tutulabilecek.
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, 2. bölümün tamamlanmasının ardından birleşime ara verdi. Mumcu, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.