Gündoğdu, Parlamento Muhabirleriyle Bir Araya Geldi
TBMM İdare Amiri ve Basınla İlişkiler Kurulu Başkanı Ahmet Gündoğdu, "15 Temmuz'u şeytanları taşlama zirvesi olarak görüyorum.
TBMM İdare Amiri ve Basınla İlişkiler Kurulu Başkanı Ahmet Gündoğdu, "15 Temmuz'u şeytanları taşlama zirvesi olarak görüyorum. 10 yılda bir darbeler olan, adeta başkentimizin darbelerin başkenti olarak anılmasına yol açan o dönemleri medyamızın da güçlü desteğiyle aştık. Başkenti, 15 Temmuz'da darbeleri püskürtmenin başkenti Ankara'ya döndürdük." dedi.
Gündoğdu, TBMM Üyeler Lokantasında Parlamento muhabirlerine kahvaltı verdi.
Ahmet Gündoğdu, yaptığı konuşmada, bir ülkenin demokrasisinin güçlü olmasının; siyaset kurumu, sivil toplum ve medyanın gücü ile orantılı olduğunu belirterek, "Siyaset kurumu, medya ve STK bu gücünü anti demokratik süreçlerde olduğu gibi darbecilerin lehine kullanırsa demokrasinin yok oluşuna katkıda bulunmuş olur. Milletin iradesi doğrultusunda ve Türkiye'nin geleceği adına kullanırsa hem demokrasiye hem insanımıza hizmet etmiş olur." diye konuştu.
İki yıldır Meclis çatısı altında gazetecilerle birlikte çalıştıklarına işaret eden Gündoğdu, bu iki yılda; darbeyi, dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve sistem değişikliğini beraber yaşadıklarını bildirdi.
"1950, 1923 gibi, 15 Temmuz'u sayabilirim"
Ahmet Gündoğdu, şöyle devam etti:
"Bana göre, Cumhuriyetin kuruluşundan beri Meclisle irtibatlı en önemli tarihler ve konular olarak 1950 gibi, 1923 gibi, 2016 15 Temmuz'unu ve anayasa değişiklik paketinin 330'un üzerinde oy alarak millete gönderilmesini sayabilirim.
Hacca gidip gelen Karadenizli Temele, 'ne yaptın?' diye sorarlar. Temel, 'şeytan taşladım' der. 'Başka ne yaptın?' diye sorunca, yine 'şeytan taşladım' der. 'Temel bu haccın başka bir vakfesi, tavafı yok mu?' diye sorduklarında, 'Ömrümün geri kalan kısmına baktım, hep şeytanın vesvesesiyle günah işledim, onun için sadece şeytan taşladım' der. 10 yılda bir darbeler olan, adeta başkentimizin, darbelerin başkenti olarak anılmasına yol açan o dönemleri medyamızın da güçlü desteğiyle, 15 Temmuz da darbeleri püskürtmenin başkenti Ankara'ya döndürmüş olmamız, işgal kuvvetlerinin bile hedef almadığı Meclisin bombalandığı o gün medyadan buraya girebilenlerin içeride, giremeyenlerin kapıda, kapıya gelemeyenlerin de kendi yayın organlarında gösterdikleri darbe karşıtı duruş, Mecliste o gece 3 parti, ertesi gün dördüncü partinin de kınama bildirisine destek vermesiyle hep birlikte Türkiye fotoğrafını yaşadık. Ben 15 Temmuz'u şeytanları taşlama zirvesi olarak görüyorum."
Ahmet Gündoğdu, kimseyi denize dökmekten ya da benzer tehditlerle buluşturmaktan yana olmadıklarını ve olmayacaklarına değinerek, "Denizler bu milletin denizi. Milletin; solcusuyla sağcısıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle denize döktüklerinin kimler olduğu ve niçin döktüğü bellidir." ifadesini kullandı.
Türkiye'nin içeride ve dışarıda sıkıntılarının olduğuna işaret eden Gündoğdu, "Türkiye'nin belki 150 yıldır, en çok dış saldırı altında olduğunu söyleyebiliriz. Ama bir başka boyutuyla da en güçlü dönemimizi yaşıyoruz. Bizim ilkemiz; PKK, FETÖ, PYD, DEAŞ, DHKP-C farketmez bütün terör örgütlerine aynı uzaklıkta olmak, insanımıza ise aynı yakınlıkta olmak." dedi.
Gündoğdu, Mecliste 15 Temmuz'la ilgili inşaat çalışmalarının devam ettiğini anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu çerçevede basını rahatsız ettiğimiz ve yerlerini değiştirmek zorunda kaldığımız kurumlarımız olabiliyor. PMD ile istişare yaparak mümkün mertebe kimseyi dışarıda bırakmadan, basın mensuplarının burada özveri ile çalışmasına katkıda bulunmaya gayret sarfediyoruz."
-"Daha güzelini yeni binamızı hayata geçirince yapacağız"
Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Göksel Bozkurt'un kendisine, Parlamento muhabirlerinin yaşadıkları sorunlara ilişkin dosya getirdiğini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:
"Bunun üzerinde çalışma yapıyoruz. Var olan mevzuatı çalışanlar lehine ama çalışanlar arasındaki barışı da bozdurmamak kararlılığıyla, PMD ve TBMM Genel Sekreterliğiyle birlikte çalışma anlayışıyla sürdürmeye gayret ediyoruz. Daha güzelini inşallah yeni binamızı hayata geçirince yapacağız. Bu sizin için hem iyi haber hem de Meclisten uzaklaşma haberi anlamı da taşıyabiliyor belki. Ama Hz. Mevlana'nın, 'elbisenizle karşılanır, sözlerinizle uğurlanırsınız' mealinde bir tespiti var. Çalışma mekanını ben böyle algılıyorum. Şu anda çalıştığınız odaların bir çoğunun dar oluşu çok sağlıklı durmuyor ama siz de darlıkla yakınlık arasında, bir kısmınız yakınlığı bir kısmınız genişliği tercih ediyorsunuz. Buna da yeni yerde bakacağız inşallah."
Parlamento muhabirleri de görevlerini yaparken karşılaştıkları sorunları anlattı.
TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da konuşmasında gazeteciler için, "Sizler bizim gözbebeğimizsiniz, elimiz kulağımızsınız, her şeyimizsiniz, halka açılan en önemli kaynağımızsınız. Meclise, milletvekillerine çok büyük katkı sağlıyorsunuz." dedi.
Yaklaşık 7 bin personelle tüm milletvekillerine hizmet ederek, aslında 80 milyon vatandaşa en güzel hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Kumbuzoğlu, Parlamento muhabirlerini, personellerinden ayırt etmediklerini kaydetti.
Kahvaltıya, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Erbay Kücet ile PMD Başkanı Bozkurt da katıldı.