Diyarbakır - Yıllar Sonra Diyarbakır Chp'de Hareketlilik
Diyarbakır'da CHP'de Uzun Yıllar Hakim Olan Sessizlik, Bugün CHP Heyetinin Gelmesiyle Bozuldu. 500 Kişinin Yeni Katılımı İçin CHP İl Başkanlığı'nda Düzenlenen Tören, Yoğun İlgi Nedeniyle Dışarıya Taştı. Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç Başkanlığındaki CHP Heyeti, Törenin Ardından Dışarı Çıkarak Bekleyenlerle Görüştü,sorunlarını Dinledi.
DİYARBAKIR'da CHP'de uzun yıllar hakim olan sessizlik, bugün CHP heyetinin gelmesiyle bozuldu. 500 kişinin yeni katılımı için CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen tören, yoğun ilgi nedeniyle dışarıya taştı. Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç başkanlığındaki CHP heyeti, törenin ardından dışarı çıkarak bekleyenlerle görüştü,sorunlarını dinledi.
Diyarbakır'da CHP'ye 500 kişinin katılımı nedeniyle il binasında rozet takma döreni düzenlendi. DSP Hani ilçe teşkilatı, Kulp TDH ilçe teşkilatı üyeleri ile birlikte yaklaşık 500 kişi düzenlenen törenle CHP'ye geçti. Katılım törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ile Umut Oran, Ankara Milletvekili Tekin Güngör, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Diyarbakır eski Milletvekili yeni PM üyesi Mesut Değer, PM üyesi Mehmet Faraç katıldı.
Partiye yeni katılanlara rozetlerini takan Haluk Koç, Şırnak'tan başlattıkları Güneydoğu gezilerinin amacını anlatarak, yeni bir Kürt raporu hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Bu çerçevede gittikleri her ilde parti teşkilatı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkı dinlediklerini anlatan Koç, "Bütün bu çalışmalarımızın sonucunda elde ettiğimiz verileri Ankara'da genel merkezimizde yetkili kurumlarımızla paylaşacağız. CHP bu sorunla ilgili her pencereden bakışını siyaset olarak ortaya koymaya çalışacak. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirttiği gibi sorun tek bir siyasi partinin tekelinde çözülebilecek bir sorun değil. Sorun STK'larla tek bölge, bir insanın tek başına oluşturacağı bir sorunla çözülebilecek bir olay değil. Olay bütün Türkiye'yi ilgilendiriyor" dedi.
İnsanların inançlarına, diline ve renklerine göre ayrıştırılmasının topluma huzur getirmeyeceğini savunan Koç, "Eğer sen şusun, busun şu inançtasın diye ayrıştırmaya kalkarsanız, bu topluma huzur getirmez, bunu yıllardır yaşıyoruz. Birlikte yaşadık, birlikte yaşayacağız. Ben her zaman söylüyorum. Ben kimliğimi yaşamak istiyorum kardeşim. Kimliğimi, kültürümünü, bana verdiği özellikleri, dilimi, örfümü, adetimi yaşamak istiyorum. Terörle, şiddetle bu iş olmuyor" diye konuştu.
BAŞBAKAN İNSANLARIN EZİYETİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR
Dün Başbakan Erdoğan'ı televizyondan dinlediğini anlatan CHP'li Koç, şöyle konuştu:
"İnsanlar, Türkiye'nin her yerinde, 12 Eylül faşizminin pençesinde ezilirken, darağaçlarında asılırken, zindanlarda çürürken, sayın Başbakan Erdoğan, söğüt gölgesinde oturup futbol oynuyordu. Şimdi kalkmış televizyonlarda ağlamaya kalkıyor. İşte insanların çektiği eziyet üzerinden siyaset yapmak istiyor. Onun için bile Anayasaya 'hayır' demek gerekiyor. Sırf bunun için. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, çok güzel bir kelime söyledi; 'Sen siyasete başlarken gerçekten Tayyip beydin' dedi. Yoksul için çalışacağını söyledin, meydan meydan gezip yolsuzluklarla mücadele edeceğini söyledin. Sen çalışanın hakkını koruyacağını söyledin, köylüye sahip çıkacağını söyledin. Aradan 8 yıl geçti bir de baktık ki, 8 yıl önce meydanlarda dolaşan ve bunları söyleyen o Tayyip Bey gitmiş, siyaseten sadece kendisi değil, çoluğu, çocuğu, yakındaki bakanları ve onların mahdumları tümünün zenginleştiği manzara ortaya çıkmıştır. O zaman senin artık adın Tayip Bey değil siyaset yoluyla zenginleşen Recep Beydir"
Binanın önünde toplanan Tekel işçileriyle de görüşüp mağduriyetlerini dinleyen Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, daha sonra yaklaşık 4 bin kişinin katılacağı belirtilen Ergani ilçesinde düzenlenecek yemekli törene katılmak üzere heyetle birlikte Diyarbakır'ın Ergani ilçesine gitti.