DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'ten çağrı: Meclis rasyonel akla dayansın
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Meclis'in bütün ezberleri bozarak rasyonel akla ve politikalara dayanan bir süreç için rol üstlenmesi gerektiğini belirtti. Koçyiğit, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünün ülkenin refaha kavuşmasının yolunu açacağını ifade etti.
Dem Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Meclisimiz bir kez olsun bütün ezberleri bozsun, rasyonel akla ve politikalara dayanan bir süreç için rol üstlensin." dedi.
Koçyiğit, TBMM Genel Kurulu'nda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki terör saldırısı ve gelişmelerle ilgili yapılan bilgilendirme üzerine, DEM Parti Grubu adına söz aldı.
DEM Parti olarak siyasetteki varlık gerekçelerinin, gençlerin yaşamını yitirmemesi olduğunu ifade eden Koçyiğit, "Bizler her zaman ölüm yerine yaşamı savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Bir tek yurttaşımızın dahi burnunun kanamaması için çaba gösterdik ve bundan sonra da bu çabayı göstermeye devam edeceğiz. Gelin bu ülkede barışı, demokrasiyi ve özgürlüğü tesis edelim." diye konuştu.
DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, ülkenin refaha kavuşmasının yolunun, "Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünden geçtiğini" dile getirdi.
Koçyiğit, "Bu ölümlerden hepimiz sorumluyuz. Şayet Meclis olarak, demokratik siyaset olarak görevimizi yerine getirebilmiş olsaydık bu ölümler yaşanmazdı. Meclis bu kayıplardan sonra derhal sorumluluk almalıdır. Daha ne bekleniyor? Meclis, ölümlerin durması için sorumluluk alırsa biz parti olarak canla başla çalışacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz." ifadesini kullandı.
Güvenliği sağlamanın en kolay ve ucuz yolunun barış olduğunu kaydeden Koçyiğit, şunları söyledi:
"Gelin, Kürt sorununun demokratik çözümünü hep birlikte sağlayalım. Gelin, Meclisimiz bir kez olsun bütün ezberleri bozsun, rasyonel akla ve politikalara dayanan bir süreç için rol üstlensin. Bu parlamento, çatışmasızlığı esas alan bir çalışmayı yürütebilir, çünkü geçmişte yürüttü. Normalleşme ve demokratikleşme zemini oluşturulabilir. Bildiri yayımlamak sorunları çözmüyor, ortadan kaldırmıyor. Parlamento yas evi değildir, taziye dileme yeri değildir. Parlamento, insanları yaşatmak için söz kurma, elini taşın altına koyma ve eylem yeridir.
Mecliste bir komisyon kuralım. Kürt sorununun kaynaklık ettiği başta demokrasi sorunlarımız olmak üzere hukuksal alanda, adalet alanında, toplumsal yaşamda, emek yaşamındaki tüm eşitsizlikler ve sorunların çözüm yollarına dair Meclis komisyonu bir çalışma yapsın. Bütün sorunların, çatışmaların diyalog ve müzakereyle, siyaset yoluyla çözümü konusunda parlamento ve siyaset kurumu olarak bir deneyim ortaya koyalım, yeni bir başlangıç yapalım."