Haberler
Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Danimarka ile 'Roj Tv' Krizi

Danimarka ile 'Roj Tv' Krizi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman, Roj Tv ile Danimarka Krizinin Yaşandığını Bildirdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman, Roj TV ile Danimarka krizinin yaşandığını bildirdi.

Akman, Danimarka ile Türkiye arasında sınırötesi televizyon sözleşmesi olmadığı için Roj TV için uluslararası alanda yaptırım uygulanamadığını söyledi. Akman, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun konuya ilişkin sorusunu cevaplandırdı. Roj TV'nin uluslararası yayın yaptığını, yayınların tamamen yasaklanması ve uygulanacak yaptırımların bu nedenle sadece uluslararası kurallara göre yapılabildiğini ifade eden Akman, "Roj TV'nin yayına çıktığı ve lisans aldığı ülke Danimarka. Danimarka Sınırötesi Televizyon Sözleşmesini imzalamadığı için taraf konumda bulunmuyor. Dolayısıyla sözleşme hükümleri çerçevesinde adı geçen televizyon kanalının sınırötesi yayınlarını durdurmak amacıyla Danimarka nezdinde girişimde bulunmak sözkonusu değildir" dedi.

Çabaların sadece Danimarka ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler çerçevesinde yürütülebildiğini ifade eden Akman, uluslararası prosedür konusunda şunları kaydetti:

"Roj TV'yle ilgili girişimler yayın ihlalinin tespitinin ardından bu televizyona yayın lisansı veren ülkeler ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslar arası sözleşme, direktiflere atıfta bulunmak suretiyle ülkenin muhatap yayın otoritesinde yapılan şikayet başvuruları şeklinde olmaktadır. Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve 1989'da konseye taraf devletlerin imzasına açılan Sınırötesi Televizyon Sözleşmesi, Avrupa çapındaki sınırötesi televizyon yayınlarını düzenlemektedir. Sözleşmenin 'iletim ve yeniden iletim özgürlüğü' başlıklı maddesi gereğince sözleşme hükümlerine uygun yapılan yayınların iletim ve yeniden iletimi ifade ve haber alma özgürlüğü kapsamında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde öngörülen şartlar gerçekleşmediği takdirde kısıtlanamaz. AİHS'si ifade özgürlüğünü garanti altına almaktadır. Ancak hiçbir özgürlük sınırsız olamayacağı gibi ifade özgürlüğü de sonsuz değildir. Bu özgürlüğün sınırlarını çizme konusunda devletleri yetkilendirmiştir. Aynı maddenin ikinci paragrafı söz konusu ifade ve haber alma özgürlüğünün belirli şartlar ve kısıtlamalar dahilinde kullanılmasını öngörmektedir".

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika
title