Haberler

CHP, Dişli Hakkındaki İddiaların Peşini Bırakmıyor

CHP, Dişli Hakkındaki İddiaların Peşini Bırakmıyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal Başbakan Erdoğan'ın Yanıtlaması İstemiyle Soru Önergesi Verdi.

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "hiçbir işadamının imarsız bir arazide 13 milyon euro gibi yüksek bedelli bir yatırıma girmeyi göze alamayacağı'nı belirterek Sakarya Milletvekili ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin akrabalarının sahibi olduğu şirketin böyle bir yatırımı yapmaktan kaçınmadığını kaydetti. Ünsal Başbakan Erdoğan'a, "imarsız olarak devam eden inşaata ceza kesilmiş midir? Yasal olmayan inşaata göz yumarak görevini kötüye kullanan belediye yetkilileri hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?" sorusunu yöneltti.

-YASAL KILIF HAZIRLANDI

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, imarsız arazide inşasına 2007 yılında başlanan Sırma Soda Fabrikası'nın, inşasına yasal olmayan yollarla devam edildiğini belirterek "yapılan imar değişikliği ile yasal olmayan duruma yasal kılıf hazırlanmıştır. İlgili belediye imara aykırı olduğu halde fabrika binası inşasına göz yummuş, hiçbir müdahalede bulunmamıştır. Olayın yargıya taşınması ve kamuoyunda tepki oluşmasından sonra Belediye Meclisi'nden imar değişikliği kararı alınarak, işlem yasal dayanağa kavuşturulmak istenmiştir. Sanayi yatırımlarının bir fizibilite raporuna dayalı olarak hayata geçirildiği bir gerçektir. Hiçbir işadamının imarsız bir arazide 13 milyon euro gibi yüksek bedelli bir yatırıma girmeyi göze alamayacağı açıktır. Ancak AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin akrabalarının sahibi olduğu şirket böyle büyük bir yatırım yapmaktan kaçınmamıştır" dedi. Ünsal, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"İmarsız alanda fabrika inşaatına ne kadar süre göz yumulmuştur? İmarsız olarak devam eden inşaata hiç ceza kesilmiş midir? Eğer kesildi ise, hangi tarihlerde ne tutarda ceza kesilmiştir? Eğer hiçbir ceza kesilmediyse, yasal olmayan inşaata göz yumarak görevini kötüye kullanan belediye yetkilileri hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? Yapılan imar değişikliği, fabrika arazisinin dere yatağında bulunmasından dolayı çevreye olumsuz etkileri araştırılarak mı yapılmıştır? Eğer fabrika inşaatının çevreye olası etkisi araştırıldı ise, bu konuda belediye yetkilileri hangi tarihli ve sayılı çalışmaları imar değişikliği yapılmasına dayanak oluşturmuştur? Fabrika inşası sırasında yüzlerce ağacın telef olduğu doğru mudur? Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılması düşünülmekte midir?" (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika
title
Close