Bursa: AK Parti'liler Armutlu'da Buluştu
AK Parti Genel Merkezi Ar-ge Başkanlığı Tarafından Organize Edilen ve İl Başkanlıları Tarafından Görevlendirilen Eğitmenler Tarafından Yürütülen Teşkilat İçi Eğitim Seminerleri Sona Erdi.
AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından organize edilen ve il başkanlıları tarafından görevlendirilen eğitmenler tarafından yürütülen teşkilat içi eğitim seminerleri sona erdi.
1 Ekim 2006 tarihinde Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde düzenlenen toplantılarla start alan ve Bursa genelindeki bütün ilçeleri kapsayan eğitim seminerleri, AK Parti Mudanya İlçe Teşkilatı'na yönelik olarak İhlas Armutlu Tesisleri'nde gerçekleştirilen seminerle tamamlandı. Eğitim seminerlerinde parti mensuplarına "Parti Siyasi Kimliği", "Dış Politika", "Ekonomi", "Sosyal Politikalar" ile "Teşkilatlanma ve Seçim Uygulamaları" ana başlıkları altında eğitimler verildi.
Seminerlerde eğitimci olarak AK Parti İl Ekonomik İşler Başkanı Yeminli Mali Müşavir Sedat Yalçın, İl Teşkilat Başkanı Cafer Yıldız ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut görev aldı. Bursa AK Parti teşkilatına mensup 2 bin 500 partilinin eğitim seminerlerine katıldığı belirtilirken, ülke çapında da 200 bin kişinin bu eğitimlerden faydalandığı bildirildi.
Kapsamıyla Türkiye'de bir ilk olan teşkilat içi eğitimlerde, teşkilat üyelerinin AK Parti Hükümeti döneminde kaydedilen ekonomik, sosyal ve yasal gelişmeler ve değişimler hakkında geniş bilgi edinme fırsatı bulduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sedat Yalçın, "Ekonomi" başlıklı seminerlerinde ise tarımdan sanayiye, finans sektöründen ve dış ekonomik sektörlerde yaşanan değişimlere kadar birçok konuyu rakamsal verilerle katılımcılara aktarmaya çalıştığını belirtti.
Sedat Yalçın, AK Parti iktidarı döneminde bütçe açığı ile kamu net borcunun GSMH ya oranı konularında büyük iyileşmeler olduğunu, Türkiye'nin 'Kamu Borç Stokunun Milli Gelire Oranı' konusunda AB üyesi Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, Yunanistan ve Portekiz'den daha iyi durumda bulunduğunu belirtti. 'Bütçe Açığının Milli Gelire Oranı' konusunda ise Türkiye bu sayılan ülkelerin tamamından iyi durumdadır" diyen Yalçın, Türkiye'nin komşularına olan ihracatın 4 yıl içerisinde 8 milyar dolardan dan 24 milyar dolara a çıkması ve ihracat artışında OECD ülkeleri arasında 1. olmasının da ekonomide yaşanan büyük hamlenin göstergesi olduğunu söyledi.
Dış müteahhitlik gelirlerinin 2002 yılında 1.2 milyar dolar iken, yıllık 12 milyar dolara gelmiş olmasının bir güven ve istikrar işareti olduğunun altını çizen İl Başkan Yarımcısı Yalçın, "Türkiye son 4 yıldır ortalama yüzde 7.5 gibi yüksek bir oranda büyürken, cari fazla veren Brezilya Türkiye'nin 5'te 1'i kadar büyüyememektedir" dedi.