Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Başkan Pakdil, Mısır'daki Olayları Değerlendirdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TPB Genel Başkanı Pakdil, bir demokraside en kötü çözümün bile askeri darbeden daha iyi olduğunu söyledi.

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Nevzat Pakdil, Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla ilgili, bir demokraside en kötü çözümün bile askeri darbeden daha iyi olduğunu belirtti.

Pakdil, yazılı açıklamasında, vesayet sisteminin Mısır'da kendisini bir kez daha gösterdiğini, halka "Sizin yaptığınız tercih doğru değildir. İktidarın gittiği yol yanlıştır. Doğruyu biz biliriz, yol haritasını biz tayin ederiz" denilerek darbe yapıldığını vurguladı.

Demokrasinin en önemli göstergesinin, halkın tercihiyle oluşturulan iktidarlar olduğunu ifade eden Pakdil, açıklamasında, eğer demokrasi isteniyorsa, halkın oyuna, tercihine saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir ülkenin siyasi sisteminin demokratik olup olmadığını belirlemede, göz önünde tutulan en önemli kıstasın, her vatandaşın genel oy hakkı ile katılacağı seçimler olduğuna değinen Pakdil, askeri darbelerin hiçbir zaman toplumları ileriye taşımadığına işaret etti.

Darbelerin bir insan hakkı ihlali olduğunu belirten Pakdil, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hangi gerekçe ile yapılmış olursa olsun darbeleri hoş görme, alkışlama gibi bir lüksümüz olamaz. Eğer demokrasi istiyorsak, halkın oyuna, tercihine saygı göstermek zorundayız. Askeri darbe, sebebi ne olursa olsun, demokrasiye indirilmiş bir keskin kılıç olarak düşünülmelidir. Askeri darbeler, mevcut sistemi zor kullanarak değiştirme yöntemi olduğuna göre bu yöntemin hiçbir zaman demokraside kabul edilemeyeceği unutulmamalıdır. Tecrübeler göstermiştir ki bir demokraside en kötü çözüm bile askeri darbeden daha iyidir" - Ankara

Kaynak: AA / Politika
title