Haberler

Bakan Davutoğlu'nun Manisa Ziyareti

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Tarım ve sanayinin bu kadar iç içe geçtiği ve Türkiye'nin kalkınma hızı alanına ivme katan şehirlerinden bir tanesindeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Tarım ve sanayinin bu kadar iç içe geçtiği ve Türkiye'nin kalkınma hızı alanına ivme katan şehirlerinden bir tanesindeyiz" dedi.

Bakan Davutoğlu, 2 günlük Manisa programının ilk gününde yaptığı tarihi ve kültürel gezinin ardından Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu Manisa'da ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu dile getiren Vali Daşöz, "Dışişleri Bakanımızın aynı zamanda bir dünya bakanı olduğunu yakından görme fırsatını yakaladık. Manisa'mız tarih ve kültür şehri olmasının yanı sıra hem geleneksel bir tarım şehri hem de özellikle son yıllardaki hızlı atılımıyla çok önemli sanayi ve ihracat şehri oldu. Ekonomik anlamda ülkemizin lokomotif illerinden bir tanesi. İhracat sıralamasında 7. sırada olan bir ilimiz. Yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ihracat rakamına sahibiz. Turizmde de Bakanlığımızın desteğiyle ön plana çıkmaya başlıyoruz. Yaklaşık 500 yıllık geleneği olan Mesir Festivali'nin 2012 sonunda UNESCO tarafından soyut kültürel miras listesine alınmış olması da uluslararası bir tanınırlık imkanını da getirmiş oldu. Tekrar ben hoş geldiniz diyorum ve tüm Manisalılar adına saygılarımızı arz ediyorum" dedi.

Çok uzun zamandır Manisa'yı ziyaret etmek istediğini kaydeden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Aslında gecikmiş bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Çok uzun zamandır Manisa'yı ziyaret etmek istiyordum ama yurtdışı programlarından dolayı mümkün olmamıştı. Ancak böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Manisa çok yönlü bir şehrimiz. Manisa, Anadolu tarihimizin her bir aşamasını yaşamış, bazen de sıkıntılarına şahit olmuş bir şehrimiz. İstiklalimizin öncülüğünü yapmış şehirlerden bir tanesi. En önemli görevlerimizden bir tanesi, Manisa'nın tarihi mirasının korunmasıdır. Keşke Saray-ı Amire yaşamış olsaydı. Keşke şehzadelerin yetiştiği o mirası bizde bugün görebiliyor olsaydık. Daha sonraki nesillerin 'bunları da kaybetmemiş olsaydık' dememesi için şuanda elimizde ne kalmışsa Manisa'da onu korumak bizim görevimizdir. UNESCO sürecini de Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız çok yakından takip etti. Dışişleri Bakanlığı olarak da Mesir Festivali'nin soyut kültür mirası olarak kaydedilmesi konusunda yoğun çaba sarf ettik. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz. Tarım ve sanayinin bu kadar iç içe geçtiği ve Türkiye'nin kalkınma hızı alanına ivme katan şehirlerinden bir tanesindeyiz. Manisa'nın İzmir'e olan yakınlığı ve limanlara olan erişiminden dolayı yine Manisa'yı özel bir konuma getiriyor. Manisa'nın ulusal ve uluslararası tanıtımı için ne yapılması gerekiyorsa her zaman yapmaya hazırız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika
title
Close