Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 yıl önceki market alışverişi üzerinden yüklendi

Erdoğan'a 3 yıl önce yaptığı alışveriş üzerinden yüklendi

Anayasa Değişikliği Çalışmaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa değişikliği çalışmalarını yürüten komisyon, özellikle yargı ağırlıklı maddelerin yazımına cumartesi başlayacak.

Anayasa değişikliği çalışmalarını yürüten komisyon, özellikle yargı ağırlıklı maddelerin yazımına cumartesi başlayacak. Komisyon çalışmalarını cumaya kadar tamamlayarak liderlere sunmayı planlıyor.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın, Anayasa değişikliği çalışmaları çerçevesinde yaptığı toplantı 3 saat sürdü.

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSYK Birinci Daire Başkanı Halil Koç ve HSYK Üçüncü Daire Başkanı Metin Yandırmaz'dan bilgi alan komisyon, daha sonra kendi aralarında değerlendirmelerde bulundu.

Komisyon üyesi Parsak, yargı ağırlıklı maddelerin yazımına 3 Eylül'den itibaren başlayacaklarını bildirdi. Parsak, Anayasa'daki yargıyla ilgili maddelerin hepsinin üzerinden geçtiklerini ancak bunların mutlaka değişeceği anlamına gelmediğini söyledi.

Milletin kendilerinden uzlaşma ikliminin bozulmamasını beklediğini ifade eden Parsak, "Devletin, şu anda süreçle mücadele edebilmek adına ihtiyacı var. Bunlarla mücadele ekseninde yargının dışında da bir müessese, kurum, madde varsa bunları da değerlendirelim diye baktık şimdiye kadar. Her parti kendine ait birşeyler getirdi bu çerçevede." diye konuştu.

Parlak, seçim süresinin 5 yıla çıkarılmasına yönelik önerinin toplantıda gündeme gelip gelmediği konusunda da şu değerlendirmede bulundu:

"Biz bundan çok daha önemli şeyler konuştuk. Seçim meselesi kimden çıktı bilmiyorum. Burada o, çok geri planda. Biz daha onunla ilgili siyasi tutum da belirlemiş değiliz, değerlendirmelerimiz devam ediyor. Yargı merkezli olacak, acil ihtiyaç niteliğinde olacak. Biz bir an önce netice çıkarmak istiyoruz. Diğer türlü, çalışmayı genişlettiğinizde süre de uzayacak. O zaman, belki birşey de çıkmayacak. Vatandaştaki uzlaşma iklimine dair hassasiyeti de gözetmemiz lazım."

Parsak, çalışmalarda cumaya kadar bir sonuç çıkararak bunu liderlere teslim etmek istediklerini belirtti.

Kaynak: AA / Politika
title