Haberler

AK Parti Myk'sında 3 Kadın Yer Aldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin "A Takımı" olarak nitelendirilen Merkez Yürütme Kurulunda 3 kadın milletvekili yer aldı.

RAMAZAN ERCAN - Ak Parti'nin "A Takımı" olarak nitelendirilen Merkez Yürütme Kurulunda 3 kadın milletvekili yer aldı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıkladığı MYK üyeleri arasındaki 3 kadın genel başkan yardımcısı başarılarıyla dikkati çekiyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 3 Kasım 2002'deki genel seçimlerde AK Parti İzmir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti'nin 2003 yılında yapılan 1. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini son olağanüstü genel kurula kadar sürdüren Hotar, Binali Yıldırım'ın başbakanlığında da Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

Hotar, AK Parti'nin 2003 yılındaki 1. kongresinden bu yana gerçekleştirilen tüm olağan ve olağanüstü kongrelerde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, hemen akabinde de Merkez Yürütme Kuruluna seçildi.

Hotar, AK Parti Genel Başkanları ve Başbakanlar Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım'ın da "A Takımı"nda yer almayı başardı.

-En uzun süreli kadın genel başkan yardımcısı

2003 yılından bu yana genel başkanlık görevini aralıksız sürdüren Hotar, Cumhuriyet tarihi boyunca iktidar partisinde en uzun süreli genel başkan yardımcılığı yapan kadın oldu.

Malatya'da doğan Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı üniversitede başladığı akademik kariyerini Prof. Dr. ünvanı ile tamamladı, DEÜ İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcılığı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyeliği ve Resmi Arabuluculuk görevlerinde bulunan Hotar, 3 Kasım 2002'de AK Parti İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkan Vekilliği ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği de yapan Hotar'ın, 'Ücret politikası, çalışma hayatı, sendikacılık, sosyal politikalar, işsizlik, istihdam, kadınlar ve gençler" gibi konularda bir çok çalışması yayımlandı.

İLO ile Çalışma Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Sanayide Çalışan Çocukların Eğitime Kazandırılması Projesi'nin İzmir Yürütücülüğünü de yapan Hotar, halen AK Parti İzmir Milletvekili olarak görev yapıyor.

İngilizce bilen Hotar, bir çocuk annesidir.

Birçok komisyonda görev aldı

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer aldı.

İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamlayan Çalık, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu, Yüksek Lisansını ise Sosyal Politikalar üzerine yaptı.

2003 yılında partisinin ilk olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. 23. ve 24. dönem Malatya Milletvekilliği yapan Çalık, bu süre boyunca, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalık, 30 Ağustos 2014'te ise AK Parti Halkla İlişkiler'den Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Aile, kadın, çocuk, bebek, sağlık ve sosyal konularda çeşitli çalışmalar yürüten Çalık, bu alanlarda faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi.

İngilizce bilen Çalık, evli ve iki çocuk annesidir.

-MYK'daki üçüncü kadın başkan

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 1979 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Üniversitesi'nde "Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu" üzerine yüksek lisans tezini tamamladı. Akademik hayatına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora eğitimi ile devam etmektedir.

10 Nisan 2005'de AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Büyük Kongresinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 11 Kasım 2006 yılında yapılan AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Ana Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu görevini üç dönemdir sürdüren Karaaslan, AK Parti 5.Olağan Büyük Kongresi ile 4. kez MKYK üyeliğine seçildi. 2010 yılından itibaren Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevine devam eden Karaaslan, bu görevi sırasında dezavantajlı gruplar başta olmak üzere engelliler, ulaşılabilirlik ve çevre konularında hazırlanan çalışmalara katkı sundu, uluslararası alanda katıldığı organizasyonlarda birçok kez partisini temsil etti.

25. ve 26. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, 5. Olağan Büyük Kongre ile Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

İyi derecede İngilizce bilen Karaaslan, evli ve iki çocuk annesi.

Kaynak: AA / Politika
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title