Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

AB Bakan Yardımcısı: Belki Biz Girmek İstemeyeceğiz

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'a gelen Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Tokat'ta, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki ilişki ile ilgili konuştu.

Tokat'a gelen Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, "Avrupa Birliğinin standartlarını ülkemize getirelim ama, iş bittikten sonra, görüşmeler bittikten sonra belki biz girmek istemeyeceğiz" dedi.

" Türkiye'nin Avrupa Birliği ile macerası 1959'da olmuş. Ama kesin müracaat 1963. Yani tam 50 yıl bu sene. Tabi biz müracaat ettiğimiz zaman Türkiye'de milli gelir o zaman 200 dolar civarında. Şimdi ise 12 bin dolar. Türkiye Avrupa Birliğine girmedi diye geri falan kalmamış. Hatta Almanya ile farkımız daha önce 8.5 katken şu anda bu oran Almanya'nın hızlı gelişmesine rağmen 4 kata inmiştir. Bu son 10 yılda AK Parti iktidarının istikrarlı tek parti olmanın getirdiği avantajla Türkiye hızlı bir gelişme kaydetti. Şu anda dünyanın 16'ıncı, Avrupa'nın ise 6'ıncı büyük ekonomisi. 2023'de de dünyanın 10'uncu, Avrupa'nın ise 3'üncü büyük ekonomisi olmayı hedefliyoruz. Bunları şunun için söyledim. Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizde oyun değişiyor. 200 dolar iken farklıydı 12 bin dolar iken farklı."

'TÜRKİYE'NİN YÖNÜ AB YÖNÜDÜR'

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerini devam ettirmek istediğini de söyleyen Büyükkaya şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği'nden Türkiye belli standartları hem sosyal hayatımız açısından, hem ekonomik hayatımız açısından, hem de insan hakları açısından büyük avantajlar elde ettik. Eğer bugün Arap ülkelerinde Türkiye örnek ülke alınıyorsa, Ortadoğu'da, Afrika'da, Asya'da Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizin büyük faydası olmuştur. Onun için Türkiye'nin yönü Avrupa Birliği yönündedir. Tabi üye olur muyuz olamaz mıyız? Bizim bu konudaki bakışımız net. Avrupa Birliğinin standartlarını ülkemize getirelim ama, iş bittikten sonra, görüşmeler bittikten sonra belki biz girmek istemeyeceğiz. Biz de halkımıza soracağız, biz girmek istemeyeceğiz. Ama bizim derdimiz Avrupa Birliğine sadece girmek değil, Avrupa Birliğinin standartlarını bizim insanımıza kazandırmak." - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika
title