Ünlü Yazarlar Orion'da Biraraya Geliyor
Orion ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı 18 Ocak Cuma günü başlayacak ve 10 gün süresince 20 ünlü yazarı ağırlayacak.
Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Fatih Portakal, Ayşenur Yazıcı, Prof.Dr. Bingür Sönmez, Cezmi Ersöz ve daha pek çok yazar Orion'da kitapseverlerle buluşacak.
Orion Alışveriş Merkezi tarafından Çorlu Belediyesi, Apsis Kitap ve Özel Trakya Koleji'nin de destekleriyle düzenlenen 3. Kitap Fuarı, 18 Ocak Cuma günü başlayacak. Orion AVM etkinlik alanında düzenlenecek fuar 10 gün sürecek ve bu süre boyunca 20 yazarı ağırlayacak. Açılış günü konuğu olarak Buket Uzuner'in katılacağı fuarda, imza günlerinin yanı sıra iki özel söyleşi de düzenlenecek. Fatih Portakal'ın gerçekleştireceği söyleşi 20 Ocak Pazar günü Orion'da yapılacak. Prof.Dr. Bingür Sönmez'in katılacağı söyleşi ise 27 Ocak Pazar günü saat 13:00'te Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde olacak.
Oldukça geniş kapsamlı olarak hazırlanan kitap fuarına 31 yayınevi katılıyor. Fuara özel fiyatlarla standlarda yer alacak kitaplar, her yaştan okura hitabedecek. Kitapseverlerin ilgiyle takip ettikleri, ünlü yazarların imza günlerinin düzenleneceği fuar 27 Ocak Pazar akşamı sona erecek.
Orion'daki fuara konuk olarak okurlarıyla buluşacak yazarlar şöyle :
BUKET UZUNER (18 Ocak Cuma, saat 18:00)
Romancı, hikayeci ve gezi yazarı Buket Uzuner 1955'te Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Bergen Üniversitesi (Norveç), Michigan Üniversitesi'nde (ABD) moleküler biyoloji ve çevre bilim eğitimi aldı. Tampere Teknik Üniversitesi (Finlandiya) ve ODTÜ Çevre Mühendisliği bölümünde araştırmacı olarak çalıştı, ders anlattı.
Uzuner, Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yılında Türkiye üniversiteleri, basını, meslek kuruluşları ve 87 ilin valiliklerinden oluşturulan jürinin oylarıyla 'Cumhuriyetin 75 Başarılı Kadını'ndan biri olarak seçilmiştir. Romanları sekiz dile çevrilen Uzuner, 1996 yılında Iowa Üniversitesi'nin (IWP) onur üyesi olmuş, 2004 yılında da ODTÜ senatosu tarafında takdir belgesiyle onurlandırılmıştır. Yazarın 7 hikaye, 3 gezi ve 6 roman kitabı bulunmaktadır.
D. ALİ GÜLTEKİN (19 Ocak Cumartesi, 14:00-16:00)
1963 yılında Konya'da doğan Ali Gültekin, ilk, orta ve lise öğrenimini Karaman' da tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde aldı. 1975 yılında şiir yazmaya başlayan Gültekin'in şiirleri ve yazıları, 1979 yılından itibaren çeşitli gazete ve dergilerde yayınlandı. Gazete ve dergilerde muhabir, köşe yazarı, yazı işleri yönetmeni ve yayın kurulu üyesi olarak çalıştı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından "Altın Kalp" ödülüne layık görüldü ve yılın "Yılın En İyi Yazarı" seçildi. 7'si şiir kitabı olmak üzere yayınlanmış 11 kitabı bulunuyor.
PEKCAN TÜRKEŞ (19 Ocak Cumartesi, 14:00-16:00)
Hukuk eğitimi alan Pekcan Türkeş, 1973 yılında İstanbul Barosu'na kaydolarak avukatlık mesleğine başladı. Kısa bir süre Türkiye Kağıt Sanayi İşverenleri Sendikası'nda müzakereci-müşavir avukat, daha sonra 18 yıl Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Holding ve bağlı şirketlerde avukat olarak görev yaptı. Televizyona TGRT'de hazırlayıp sunduğu 'Ailemin Avukatı' programıyla adım atan Türkeş, Turkish Daily News Gazetesi'nde uzun yıllar Court Room ve Legal Advice for Foreigners isimli kendi köşesinde yabancıların hukuki sorunlarını ilgilendiren makaleler yazdı.
Yayınlanmış kitapları: "Ailemin Avukatı", "İcra İflas Suç ve Cezaları", "Sigortalı Çalışanın El Kitabı", "Maden Kanunu", "Ücretlilere Vergi İadesi Hakkında Kanun ve Tatbikatı" ve "Turkish Legal Guide".
AYŞENUR YAZICI (19 Ocak Cumartesi, 16:00-18:00)
Ayşenur Yazıcı 1958 yılında Elazığ'da doğdu. İlkokulu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde, ortaokulu Paris'te, liseyi Ankara Tevfik Fikret Lisesinde, üniversiteyi Fransa'nın Lyon şehrinde Rhone akademisinde tamamladı. Kozmetoloji ve sahne sinema sanatları eğitimi aldı.
1983'de İzmir TRT'de çalışmaya başladı. TRT'deki işine devam ederken Christian Dior'un Türkiye temsilciliğinde 5 yıl teknik müdür ve eğitmen olarak görev aldı. Printemps mağazalarının reklam, animasyon ve halkla ilişkiler müdürlüğü görevinde bulunduğu yıllarda geniş çerçeveli kozmetik promosyonlarının ilk uygulayıcısı ve tanıtıcısı oldu. 1990'dan beri özel televizyonlarda spiker olarak çalışıyor, programlar yapıyor. 50'den fazla ödülü bulunan Yazıcı, Türk Dil Kurumu tarafından en büyük unvan olan "Türkçe'yi en iyi kullanan spiker" ödülüne layık görüldü.
Zülfü Livaneli'nin Şahmeran filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile beraber çalıştı. 1990 Yılından bu yana çeşitli haftalık dergilere kozmetik yazıları, psikolojik testler hazırladı ve yayımladı, gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Yayımlanmış 12 kitabı bulunuyor.
MELTEM KANOĞLU (20 Ocak Pazar, 12:00)
1970 yılında Bursa'da doğan yazar, ilkokulu İstanbul'da, ortaokul ve liseyi Kuwait Amerikan School'da okudu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'nde, yüksek lisansını, Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden İletişim Bilimleri doktora derecesi aldı. Hâlen Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde öğretim üyesidir.
İletişim bilimleri alanında yaptığı akademik çalışmaların yanı sıra çocuklara yönelik çalışmalar da yapmaktadır. 2006'da TRT1 Radyosu Çocuk Bahçesi Programı'nda yayınlanmış Genç Arkeologlar adlı 10 bölümlük bir radyo oyunu eseri vardır.
FATİH PORTAKAL (20 Ocak Pazar, 13:00 söyleşi, 14:00-16:00 imza)
1968 yılında Aydın Nazilli'de doğdu. İlk ve orta eğitimden sonra İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme(İngilizce) bölümünü 1993 yılında bitirdikten sonra yabancı dilini geliştirmek ve yüksek lisans yapmak için Avustralya'ya gitti. 1996 yılında tekrar yurda dönerek İzmir'de muhabirliğe başladı. 2006 yılında Kanal D'ye, Ayşenur Arslan ve Mehmet Ali Birand'ın ekibine transfer oldu. Haber muhabirliğinin yanı sıra radyo ve televizyonda çeşitli işlere imza attı. 2010 yılında Fox TV'de "Fatih Portakal ile Çalar Saat" programına başlayan Fatih Portakal'ın ilk kitabı Ses"Siz" , bu yıl içerisinde okurlarla buluştu.
TUNA KİREMİTÇİ (20 Ocak Pazar, 17:00-19:00)
1973 yılında Eskişehir'de doğan yazarın ilk şiirleri, Galatasaray Lisesi yıllarında Varlık dergisinde yayımlandı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sinema eğitimi alan yazara "Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü"nü kazandıran "Ayabakanlar" adlı kitabı, 1994 yılında okuyucuyla buluştu. 1997'de Bosnalı şair İzzet Sarayliç'le "Erguvan Balkan Şiir Ödülü"nü paylaştı. Bunu 1998 tarihli ikinci şiir kitabı olan "Akademi" izledi.
Tuna Kiremitçi'nin 2002'de çıkan ilk romanı "Git Kendini Çok Sevdirmeden" büyük yankı uyandırdı. 2003'te ikinci romanı "Bu İşte Bir Yalnızlık Var" ve şiirlerini derlediği "Bazı Şiirler Bazı Şarkılar" yayımlandı. Yolda Üç Kişi, Dualar Kalıcıdır, Küçüğe Bir Dondurma kitaplarının da sahibi olan Kiremitçi, çektiği kısa filmlerle çeşitli festivallerde ödüller aldı.
ÜLKER KURTCAN (21 Ocak Pazartesi, 10:00)
İzmir'de doğan ve bu şehirde öğrenim gören Ülker Kurtcan, lisans eğitimini de Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Gıda Kalite Kontrol Bilimi dalında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini aldı. Gıda mühendisi olarak çalıştıktan sonra ilk çocuk kitabı olan "Dört Yıldız Takımı" ile 2002 Çocuk Edebiyatı Öykü Yarışması'nda jüri teşvik ödülü kazanarak çocuk edebiyatı dünyasına adım attı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Notos yaratıcı yazarlık atölyesine katılarak konuyla ilgili çalışmalarını devam ettirdi. Dört Yıldız Takımı, Bombus Arıları, Ne Bileyim, Takım Ruhu, Halkalı Balık adlı kitapları çocuklarla buluşan diğer eserleridir.
TÜLİN TANKUT (22 Ocak Salı, 10:00)
İstanbul doğumlu olan Tülin Tankut, Kimya Mühendisliği eğitimi aldı ve yine bu alanda yüksek lisansını tamamladı. 1982'de emekli olduktan sonra yazmaya başladı. Öyküleri ve makaleleri çeşitli gazete ve dergilerde yayımlandı. İlk oyunu 'Kız Doğdu' 1993 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu Küçük Sahne'de seyircileriyle buluştu. 'Rüya' adlı oyunu 2006'da Cem Safran Sahnesi'nde Oyuncular Tiyatro Grubu tarafından sahnelendi. 1993'de Kültür Bakanlığı Sinema Eleştirisi Ödülü'nü aldı. Çocuk oyunu 'Kınalı ile Kocaçam' da 1998 yılında Kültür Bakanlığı Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Yazarın, çeşitli ödüller almış pek çok çocuk kitabı bulunuyor.
DERMAN BAYLADI (23 Ocak Çarşamba, 10:00)
1940 doğumlu yazar İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ve Klasik Filoloji bölümlerinde okudu. TRT İstanbul Radyosu'nda on beş yıl prodüktör olarak görev yaptı. 1983'te yaptığı 'Bu Şehr-iStanbul' adlı dizi programla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce Radyo-TV yayınları dalında 'Yılın Gazetecisi' seçildi. 1985'te kendi isteğiyle emekliye ayrılan Bayladı, halen araştırma ve çevirilerinin yanı sıra profesyonel turist rehberi olarak çalışmaktadır.
Çeşitli edebiyat dergilerindeki ve Cumhuriyet gazetesindeki yazıları, İngilizce ve Fransızca'dan yaptığı 20 kadar çocuk klasiği çevirisi, TRT'de yayımlanan radyofonik oyunları, yazarın imza attığı onlarca kitabının haricindeki diğer eserlerdir.
HİKMET TEMEL AKARSU (24 Ocak Perşembe, 10:00)
Romancı, öykücü ve hiciv yazarı Hikmet Temel Akarsu 1960 yılında Gümüşhane'de doğdu. Dokuz yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. İTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. Mimarlık yapmayıp, kendini yaşam düşü olan yazarlığa adadı. Roman, öykü, deneme, makale, eleştiri, oyun ve senaryo yazarlığı da dahil olmak üzere edebiyatın hemen her alanında ürün verdi. Sadece seri romanları değil, hiciv ve eleştiri yazıları da toplumda yankı buldu. Kayıp Kuşak, İstanbul Dörtlüsü, Ölümsüz Antikite gibi roman serileri saygın yayınevlerince kitaplaştırıldı. Pen Club, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Mimarlar Odası üyesidir.
SADIK YEMNİ (25 Ocak Cuma, 10:00)
1951 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini Atatürk Lisesi'nde tamamlayan Yemni, lisans eğitimine Ege Üniversitesi Kimya Bölümü'nde devam etti. 1975 yılında 3. sınıf öğrencisiyken kısa bir hava değişimi için gittiği Amsterdam'da halen yaşamaya devam etmektedir. 1985 yılında başladığı yazarlık hayatına pek çok eser sığdırdı. Türkiye'de 12 roman, bir anı ve bir öykü kitabı olmak üzere basılmış 14 kitabı var. Hollanda'da ise çeviriyle 8 kitabı basıldı, iki tiyatro oyunu sahnelendi. 2005'ten bu yana kısa öyküler de yazan Yemni'nin film-dizi senaryo çalışmaları ve çeşitli dergilerde yayımlanmış 20 denemesi de bulunmaktadır.
KAHRAMAN TAZEOĞLU (25 Ocak Cuma, 18:00-20:00)
1969 doğumlu Tazeoğlu, eğitim hayatını İstanbul'da tamamladıktan sonra radyoculukla uğraştı. Sesini olduğu kadar kalemini de çok iyi kullanan bir yazar olan Tazeoğlu aynı zamanda da şair. Son 10 yılda yayınlanmış olan eserleri arasında şiir kitapları olarak 'Seni İçimden Terk Ediyorum' ve 'Ölü Bir Kentin Mors Alfabesi' var. 'Mavi Ada Mektupları' ve 'Tutsak Mektuplar' kitapları da yazarın derlemeleri. Kahraman Tazeoğlu'nun diğer kitapları ise Araz, Susacak Var, Mavi Ev, Beni Susarken Bölme, Başka, Eyvallah, Kayıp Yüzyılın Prensesi ve 2012 yılında çıkardığı eseri Bambaşka.
NURGÜL ATEŞ (26 Ocak Cumartesi, 12:00)
1977 Edirne doğumlu olan Nurgül Ateş, Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi ve Trakya Üniversitesi Klasik Arkeoloji bölümü mezunu. Eski Yunanca ve Latince uzmanı Sema Sandalcı gözetiminde çalışmaları bulunuyor. Üniversitede amatör olarak tiyatro ile ilgilendi ve tek kişilik oyunlar sergiledi. Yayıncılık dünyası ile tanışıklığı ise şiire olan sevgisine dayanmaktadır. Adam Sanat Dergisi'nde yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalıştı. 2003 yılından beri editörlük yapmaktadır. Çeşitli dergilerde öyküleri ve kitap tanıtım yazıları yayınlanan Ateş, ayrıca süreli bir yayında çocuk kitapları sayfası hazırlamaktadır.
CEZMİ ERSÖZ (26 Ocak Cumartesi, 14:00-16:00)
Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Yazın dünyasına şiir ve eleştirileriyle girdi. Reklam yazarlığı ve gazetecilik yaptı. Cumhuriyet, Güneş, Özgür Gündem, Aydınlık gibi günlük gazetelerde yazıları ve röportajları yayımlandı. Ardından haftalık 'Deli' dergisinde yazdı. 'Leman' dergisinin yazarları arasında yer aldı. Son eseri, 2012'de okurlarıyla buluşan 'Kalbimde Bir Şiir Gizli' kitabıdır.
İnsan-dünya ilişkisini, duygular ve olaylar karşılaştırması yaparak anlattığı çoğu eserinde hayatı sorgular. Gündelik zorunluluklardan, en temel ihtiyaçlardan ve insanın vazgeçemediği tutkularından bahseder. İnsanın iç yolculuğunu melankolik bir dille anlatan bir yazardır.
Prof. NEVZAD ATLIĞ (26 Ocak Cumartesi, 17:00-19:00)
Aslen Edirneli olan Nevzat Atlığ, 1925 yılında Denizli'de doğdu. İlk müzik bilgilerini bestekâr da olan babası Nazmi Atlığ'dan aldı ve keman öğrendi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirip radyoloji uzmanlığı ihtisası yaptı. Kemal çalmaya başladığı İstanbul Ünivesitesi korosunda daha sonra şef oldu. İstanbul Radyosu Türk musikisi şefi, İstanbul Konservatuarı icra heyeti şefi ve 1954 - 1958 yılları arasında İstanbul Radyosu müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1969'da Millî Eğitim Bakanlığı Türk Musikisi komisyonuna başkan seçildi. "1000 Temel Eser Komisyonu" üyeliği yaptı. TRT yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 1976'da kuruluşunda önemli hizmetler yaptığı Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği korosunun şefliğine getirildi. İstanbul Belediye Konservatuarı'ndaki sanat kurulu başkanlığı ve Türk musikisi hocalığını çeyrek asır sürdürdü. 1981'de Klasik Türk Müziği dalında başarı ödülünü aldı. Türkiye Millî Kültür Vakfı'nca 1983'de Türk Kültürüne Hizmet Ödülü'ne lâyık görüldü ve aynı yıl Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu üyeliğine seçildi. 1984'de TRT yüksek kurulu üyeliğine atandı. 1985 yılında profesör, 1987'de de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. 1999'da Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne lâyık görüldü. Türk Musikisi Vakfı'nın kurucuları arasında yer alarak, bir dönem yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yaptı.
MEHMET GÜNTEKİN (26 Ocak Cumartesi, 17:00-19:00)
1963 yılında Bafra'da dünyaya geldi. Üniversite Korosu'ndan yetişen Güntekin, 1986'da Devlet Korosu'na katıldı. Ansiklopedi, dergi ve gazetelerde araştırma yazıları yayınlandı.
Çeşitli televizyon kanallarında müzik programları hazırlayıp sundu. Kurduğu İstanbul Fasıl Topluluğu ile yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi. Belgesel CD'ler yayınladı. Çeşitli basın, kültür ve sanat kuruluşlarında editörlük, redaktörlük, yazarlık ve proje yönetmenliği yaptı.
Japonya'daki Expo-2005 Dünya Fuarı'nda, Türkiye'yi resmen temsil eden Rose and Tulip adlı gösterinin şefliğini yaptı. Güntekin, Bakırköy Musiki Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Türk Musikisi Vakfı genel sekreteridir. Ağustos 2006'da Devlet Korosu müdürlüğüne atandı.
ULVİYE ALPAY (27 Ocak Pazar, 12:00)
1951 yılında Adana'da doğan Ulviye Alpay, ortaokul ve liseyi Ankara'da bitirdi. Yazın çalışmalarına çocuk öyküleriyle başladı. TRT'de Pırpır, Bir Kedi Kükredi, Gezgin Öyküler gibi çocuk programlarında pek çok çocuk öyküsü yayınlandı. 1998 yılında TRT Gap Televizyon Kurumu'nun açtığı öykü yarışmasında, Tombala adlı öyküsü birinciliği kazandı. Ertesi yıl Mavi Bir Merhaba adlı dosyasıyla 1999 yılı Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü paylaştı.1998-2000 yılları arasında Türk Dili Dergisinde çalıştı. Yetişkinler için yazdığı öyküler: Kıyı, Varlık, Türk Dili Dergisi, Çağdaş Türk Dili, Adam Öykü, TYS'nin çıkardığı Güzel Yazılar dergisinde yayınlandı. 2005'te yayımlanan ilk romanı Çalkantı'yı Vedat Günyol'a ve denizde yiten denizcilere adadı.
Prof.Dr. BİNGÜR SÖNMEZ (27 Ocak Pazar, 13:00 söyleşi, 14:00-16:00 imza)
1952 yılında Sarıkamış'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra 1969'da Pendik Lisesi'ni bitirerek İstanbul Tıp Fakültesi'ne girdi.1976 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu ve burslu olarak İngiltere'de 1 yıl yabancı dil eğitimi gördü. 1977-84 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi'nde devam ettiği uzmanlık eğitiminin son yılında, Londra St. Thomas Hastanesi'nde kalp cerrahisi asistanı ve Rayne Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Aynı hastanede 1987-90 yılları arasında tekrar 3 yıl çalışarak koroner cerrahisi eğitimi aldı. 1988'de doçent, 1997'de profesör oldu. Florence Nightingale Hastanesi'nde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanlığı'nı ve aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Cerrahi Bölümleri Başkanlığı'nı yürüttü. 2001 yılından beri Memorial Hastanesinde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır.
'Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış' kitabının yazarı da olan Sönmez, Sarıkamış ile ilgili sinema, belgesel, kitap gibi tüm çalışmalara katkıda bulunuyor ve bilimsel danışmanlığını yapıyor.
LOKMAN DAĞ (27 Ocak Pazar, 17:00-19:00)
1985 yılında Mardin'de doğdu. Öğrenim hayatını, 1993 yılında terör olayları nedeniyle göçmek zorunda kaldıkları İzmir'de tamamladı. Ege Üniversitesi Radyo TV Sinema bölümünde öğrenciyken Radyo Kampüs Ege'de bir çok program yaptı. Önce SKY TV'de kameraman-muhabir olarak çalıştı. Burada yaptığı özel haberlerin ardından Doğan Haber Ajansı gece muhabirliğine transfer oldu. Birbirinden başarılı haberlere imza atıp 6 yıl gece sorumlusu olarak görev yaptı. Hürriyet Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Posta Gazetesi ve Radikal Gazetesi'nde çok sayıda özel haberlere imza attı. 2009 yılında Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'in isteği ile İstanbul'a, 'Uğur Dündar ile Star Haber'e geçti. 2011′de Fox'a transfer oldu ve halen Fox Haber'de polis-adliye muhabiri olarak görev yapıyor.
SAVAŞ AKIN (27 Ocak Pazar, 17:00-19:00)
1974 yılında Mardin'de doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleğe 1996 yılında İhlas Haber Ajansı'nda başladı. Türkiye Gazetesi, Sabah ve Star gazetelerinde polis muhabiri olarak çalıştı. 2006 yılından beri Vatan Gazetesi'nde polis muhabiri olarak görev yapıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Sarı Basın Kartı sahibidir.