Haberler

Tuluyhan Uğurlu, Akif'in Bestelerini Seslendirecek

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u düzenleyeceği muhteşem bir programla anmaya hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, bugüne kadar bilinen rutin etkinlikler dışında, düzenleyeceği muhteşem programla anmaya hazırlanıyor. 26 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek program çerçevesinde ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, ilk kez Mehmet Akif'in bestelerini seslendirecek. Uğurlu, "Nağmelerle Mehmet Akif" konulu piyano resitalinde ayrıca kendi eserlerine yer verecek.

SDKM'DE MUHTEŞEM PROGRAM

SDKM'de 19.30'da gerçekleştirilecek anma gecesinde, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Genel Başkanı Yahya Akengin "Bilinmeyen Yönüyle Mehmet Akif Ersoy" konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. "Tarihin Dansı" adlı grup da Tuluyhan Uğurlu'nun piyanosu eşliğinde "Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı" temalı bir gösteri sunacak.

UĞURLU, İLK KEZ AKİF BESTELERİNİ SESLENDİRECEK

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli piyano virtüözlerinden biri olan Tuluyhan Uğurlu, gecede Mehmet Akif'in bestelerini seslendirecek. Böylece İstiklal Marşı Şairi'nin besteleri ilk kez Kocaeli'nden, Türkiye'ye duyurulmuş olacak. Tuluyhan Uğurlu konserde ayrıca kendi eserlerine yer verecek. Uğurlu'ya Murat Toraman, Doğukan Çokşeker ve Uğur Varol eşlik edecek.

TARİHİN DANSI GRUBU SAHNE ALACAK

Anlamlı gecede Tarihin Dansı Grubu 12 kişilik bir ekiple sahne alacak. Kültür Bakanlığı koreograflarından Yıldız Çankaya'nın koreografisi ile sahne alacak olan grup, "Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı" temalı bir gösteri sunacak. Gruba Tuluyhan Uğurlu piyanosuyla eşlik edecek.

AKENGİN, AKİF'İ ANLATACAK

Konser öncesinde ise Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Genel Başkanı Yahya Akengin "Bilinmeyen Yönüyle Mehmet Akif Ersoy" konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

AKENGİN KİMDİR?

Akengin, 1946 yılında Bayburt'ta doğdu. Erzurum Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi, daha sonra edebiyat lisansını tamamladı. 1967'de başladığı edebiyat öğretmenliğini orta öğretimde, Gazi Eğitim Enstitüsü'nde ODTÜ'de sürdürdü. 1979'da Kültür Bakanlığı Baş Müşavirliği'ne, 1985 yılında TRT Ankara Radyosu Tiyatro ve Eğlence Yayınları Müdürlüğü'ne atandı. TRT Televizyon Dairesi başkanlığı uzmanlığında bulundu. Şiir, roman ve tiyatro türlerinde 15 eseri yayımlandı. Eserleri dolayısıyla 9 ödül aldı. 1992 yılında "Oğuz dede" Romanına Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Sanat Ödülü verildi. Sarkaç romanı ise İstanbul Tuzla Belediyesi 700.Yıl roman armağanlarını kazanan eserler arasına girdi. Yahya Akengin, aynı zamanda yazarların Meslek Odası konumundaki İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) başkanlığını yaptı. Akengin, halen Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜSAV) başkanıdır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title
Close