Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

SMG bu yaza damgasını vuran pop şarkılarını açıkladı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dijital müziğin lider şirketi SMG, bu yaz halka açık mekanlarda en çok çalınan, popüler şarkıları belirledi.

Alaia&Gallo, Eli Escobar, Duke Dumont, Calvin Harris'in de bulunduğu yabancı müzik listesinde birinci sırada Drinkee ile Sofi Tukker yer alırken Türkçe müzik listesinde ise Ayla Çelik'in Bağdat'ı en çok dinlenen şarkı oldu.

Türkiye'de perakende mağazaları, restoranlar, kafeler, turistik mekanlar, spor ve sağlık merkezleri gibi 7000'e yakın halka açık noktada kapalı devre yasal müzik, anons ve reklam yayını hizmeti sunan SMG, bu yazın en popüler şarkılarını açıkladı. Listenin en üst sırasında yabancı şarkılarda Amerikalı müzik grubu Sofi Tukker'ın hiti Drinkee, Türkçe şarkılarda ise Beyazıt Öztürk ve Ayla Çelik'in düetiyle büyük beğeni toplayan Bağdat yer aldı.

Yabancı şarkılarda listede DJ'ler 2 ve 3. sırayı kimseye kaptırmadı. Listede DJ Calvin Harris ve Rihanna'nın bu yaza damgasını vuran şarkısı This Is What You Came For'u, Ocean Drive ile DJ Duke Dumont takip etti. Türkçe şarkılar listesinde ise her yıl olduğu gibi bu yaz da Demet Akalın yerini korudu. Akalın'ın Pırlanta adlı şarkısıyla 2. sırada yer alan Akalın'ı, uzun bir aradan 6-Altı isimli yeni albümüyle hayranlarıyla buluşan Berksan'ın Arıza'sı izledi.

SMG Müzik Departmanı'nın yaptığı açıklamaya göre yaz aylarında kullanılacak müzik listelerini oluşturulurken öncelikle mutluluk veren sonrasında ise yaz aylarının sıcaklığını yaşatan, insanın içini kıpırdatan parçalar seçilmeye özen gösteriliyor. Müzik ve tarz tercihleri öncelikle işletmenin/mağazanın konsepti, ambiyansı, markanın kimliği gibi kriterlere göre belirleniyor. Ayrıca markanın hizmet verdiği bölgenin kültürel yapısı, iş dinamikleri ve müşteri kitlesi de müzik seçimini etkiliyor.

Yaz aylarında perakende, turizm, yeme-içme gibi sektörlerde müzik tercihleri farklılıklar gösteriyor. Popüler kültürün de etkisiyle perakende sektöründe genelde daha hareketli, dinamik ve gençliğe hitap eden pop müzik şarkıları tercih ediliyor. Yeme içme sektörü ise insanların daha çok beraber vakit geçirdiği ve sohbet ettiği ortamlar sunduğu için Bossa-Nova, Latin-jazz, Flamenco gibi temposu çok düşük olmayan ve içinde biraz latin havası da barındıran müzikleri kullanıyor. Turizm sektörü ise müzik listelerinde ağırlıklı olarak Akdeniz esintisi barındıran şarkılara yer veriyor, Yunan ve Latin ezgileriyle tatilcilere keyifli anlar sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title