Sirene"Den Dünya Kadınlar Günü'ne Özel "Adım Kadın" Yorumu
Konservatuvarlı Türk kadın sanatçılardan oluşan çok sesli kadın korosu "Sirene", 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "Adım Kadın" parçasını yorumladı.
Konservatuvarlı Türk kadın sanatçılardan oluşan çok sesli kadın korosu "Sirene", 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "Adım Kadın" parçasını yorumladı.
Türkiye'nin ilk çok sesli kadın korosu olan "Sirene", Bora Ayanoğlu'nun bestesi olan ve daha önce Hümeyra ve Zuhal Olcay gibi sanatçılar tarafından seslendirilen eseri akapella düzenlenmesiyle yeniden söyledi.
"Uzak denizlerden gelir sesimiz" mottosuyla hareket eden grup, kendilerini Türk kadınının dinamik mücadeleci ve özgür karakterini, hem Batı hem de Anadolu'nun folklorik müzikleriyle harmanlayarak sunan bir topluluk olarak tanımlıyor.
Adını Yunan mitolojisinden alan ve 4 yıl önce kurulan grup, kurulduğu günden bu yana birçok ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı.
Grup ayrıca 2017 yılında "10. Uluslararası Johannes Brahms Koro Yarışması"nda ödül kazandı.
Şef Volkan Akkoç, Sirene'nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir eseri yeniden yorumladığını söyledi.
Toplumda kadının daha eşit ve özgür bir ortamda yaşama gayesine dikkati çekmeyi amaçladıklarını anlatan Akkoç, bu yıl Bora Ayanoğlu'nun "Adım Kadın" adlı eserini seçtiklerini kaydetti.
Eserin, "Bana kimse sormaz/Atarlarken düğümü/Ben bir dilsizim/Silkemem ki yükümü/Gözlerimde ürkeklik/Kimse bilmez küsümü/Çünkü adım kadın/Dinletemem sözümü/Bana herkes sahip/Benim hiç hakkım yoktur/Ben akıldan yoksun/Ama vazifem çoktur/Adem'in yediği elma/Hep benden sorulur/
Çünkü adım kadın/Kadınım hükmüm yoktur" şeklindeki sözlerini anımsatan Akkoç, sözlerdeki ironiye dikkati çekerek, buradan yola çıktıklarını ve hazırladıkları videonun sonunda, Türkiye'nin güçlü kadın karakterlerine yer verdiklerini anlattı.
Sirene'nin, eseri 1 aylık çalışmanın ardından akapella düzenlemesiyle yeniden yorumladığını belirten Akkoç, gelecek konserlerinde bu esere de yer vereceklerini sözlerine ekledi.