Haberler

Shingo Ödüllü Yazar Türkiye'ye Geliyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yalın Dönüşümün Mali Boyutunu Yönetmek Semineri"nde geleneksel liderlikten yalın liderliğe dönüşümün katkısı anlatılacak.

Dünya standartlarında yalın performans gösteren Wiremold şirketinin 1991'den beri 20'yi aşan yatırımında yalın muhasebe sistemlerini kuran, yöneten ve 'Gerçek Sayılar: Yalın bir Örgütte Yönetim Muhasebesi' isimli kitabıyla üretimde Nobel Ödülü olarak bilinen 'Shingo Ödülü'nü kazanan Orest Fiume, teorik bilgisinin yanı sıra evrensel boyutta verdiği üst düzey yönetici eğitimlerindeki gözlemlerini 29 Kasım 2012'de İstanbul'da anlatacak. Yalın Enstitü Derneği'nin düzenlediği "Yalın Dönüşümün Mali Boyutunu Yönetmek Semineri"nde geleneksel liderlikten yalın liderliğe dönüşümün katkısını anlatacak.

Japonya'da Toyota'da doğup bugün dünyada on binlerce şirketin felsefesi haline gelen "yalın yönetim yaklaşımı"nı Türkiye'ye kazandıran Yalın Enstitü Derneği, "Yalın Dönüşümün Mali Boyutunu Yönetmek Semineri"ne ev sahipliği yapacak. 29 Kasım 2012'de İstanbul Elite World Otel'de gerçekleştirilecek seminer, CEO'ların, genel müdürlerin ve mali işler yöneticilerinin yanı sıra yalın dönüşüm liderlerine de 'yalın maliyet yönetimi'ni anlatarak şirketlere uyarlanmasını gösterecek.

'Gerçek Sayılar: Yalın bir Örgütte Yönetim Muhasebesi' isimli kitabın yazarlarından olan ve Business Week dergisinin üretimde Nobel Ödülü olarak adlandırdığı 'Shingo Ödülü'nü kazanan Orest Fiume'ın vereceği seminer, şirketlerin yalın çalışmalarını destekleyen maliyet yönetimi sisteminin nasıl oluşturulacağını ele alan bir program sunuyor. Yalın dönüşüm ile 1991 – 2000 yılları arasında çalıştığı Wiremold şirketin büyüklüğünü dört, pazar değerini ise 25 kat artıran Fiume, sonuç odaklı ve etkileri kanıtlanmış bir yalın liderlik modelinin arkasındaki ilkeleri de sıralayacak. Fiume ayrıca çalışanların yalın düşünceyi öğrenmeye onca zaman ayırdıkları halde neden vaat edilen sonucu alamadıklarını, şirketlerin yalın uygulama yaptıkları halde neden çok azının bunu başardığını ve birçok şirket yalın muhasebe uygulamasına geçmek isterken neden mali tablolarını değiştiremediklerini irdeleyecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title
Close