Haberler

Shamanlar "İstanbul"u Sahneledi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Shaman Dans Tiyatrosu'nun "İstanbul" eserinin özel gösterimi, İstanbullu sanatseverler ile buluştu.

Shaman Dans Tiyatrosu'nun "İstanbul" eserinin özel gösterimi, Murat Uygun'un sanat yönetiminde ve ünlü dansçıların katılımıyla ilk kez dün İstanbullu sanatseverler ile buluştu. Gösterinin bilet satışlarından elde edilen gelir ile TEGV bünyesindeki binlerce ilköğretim çağındaki çocuğun eğitimine destek sağlandı.

TEGV ev sahipliğinde gerçekleşen galaya, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Yönetim Kurulu Üyelerinden A. Ümit Taftalı, Cengiz Solakoğlu, Fevzi Şengül, Suzan Bayazıt, Prof. Dr. İlter Turan, ayrıca moda tasarımcısı Figen Özdenak, AvivaSA Genel Müdürü Meral Eredenk, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin başta olmak üzere iş ve cemiyet hayatının renkli isimleri katıldı.

TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, TEGV olarak binlerce çocuğun güzel bir çocukluk geçirmesi ve geleceğe donanımlı hazırlanması için sağlanan destekten çok mutlu olduklarını dile getirdi. Çağatay, "Başta Most Prodüksiyon ve Shaman Dans Tiyatrosu olmak üzere, projeye destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Uzun bir aranın ardından sahnelere dönen Türk balesinin önemli baş dansçılarından Sibel Sürel'in İstanbul'u simgelediği gösteride, klasik bale eğitimi almış ünlü oyuncu Sanem Çelik de 17 yıl aradan sonra yeniden dans etti. Sürprizlerle dolu gösterinin bir başka önemli ismi ise, Maurice Béjart Bale Topluluğu'nun eski baş dansçısı ve Carlos Saura'nın unutulmaz Iberia filminde danslarıyla adından söz ettiren Patrick de Bana oldu. Çalışmaları 2010 yılında başlayan, 40 profesyonel dansçının 3 yıl boyunca prova yaptığı 90 dakikalık gösteride 236 kişilik bir ekip çalıştı.

İzleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlenen eser; her köşesi şaşırtıcı bir sentez ve görsel bir şöleni andıran İstanbul'un eşsiz kültürel mirası, tarihi birikimi ve çeşitliliğini dans diliyle sahneye taşırken, kenti var eden mekanlar ve simgelerin altını çiziyor.

Murat Uygun'un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği gösteride, müzikleri Oğuzhan Balcı, koreografileri ise Çiğdem Tezcür, Ersin Aycan, Patrick de Bana, Selçuk Borak ve Yıldız Çankaya gerçekleştirdi. Kostüm tasarımını Serdar Başbuğ'un yaptığı gösterinin Martı ve Şair bölümünün kostümlerini ise Bahar Korçan tasarladı. Çalışmaları 2010 yılında başlayan, 40 profesyonel dansçının 3 yıl boyunca prova yaptığı 90 dakikalık gösterinin üretiminde, toplamda 236 kişilik bir ekip çalıştı. Senfonik türde bestelenen ve düzenlenen müziklerin stüdyo kayıtlarında 160 müzisyen bulundu. Video filmleri ve sualtı çekimleri 6 kişilik bir ekip tarafından 2 ayda tamamlandı.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Tunceli ve Ovacık Belediye Başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Putin'den tüm dünyaya gözdağı: Yeni füzelerimizi engelleyebilecek bir hava savunma sistemi yok

"Yeni füzelerimizi engelleyebilecek bir hava savunma sistemi yok"

title