Sanayi Esnafının "Yurdagül Ablası"
Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Yurdagül Yılmaz, kapı, pencere ve balkonlara takılan sinekliklerden üreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor.
HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Yurdagül Yılmaz, kapı, pencere ve balkonlara takılan sinekliklerden üreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Çubuk Sanayi Sitesinde çalışan iki çocuk annesi Yurdagül Yılmaz, eşiyle 4 yıldır kapı, pencere ve balkonlara sineklik üreterek ailesini geçindiriyor.
Yılmaz, AA muhabirine, aile ekonomisine katkı vermek ve çocuklarını üniversitede daha rahat okutabilmek için eşiyle sineklik üretmeye başladığını belirterek, elde ettiği başarıyla iş yerinin tamamen üretim ve organizasyonunu tek başına yaptığını söyledi.
- "Çocuklarım büyüyünce..."
İşe ilk başladığında çevredeki esnafların kendisini ve yaptığı işi yadırgandığını anlatan Yılmaz, "Çalışma azmim ve yaptığım işle komşularım ve sanayi esnafının taktirini kazandım." dedi. Zamanla işini geliştirmeyi planladığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Daha önceden ev hanımıydım, çocuklarım büyüdüler ve evde oturmaktansa eşime yardımcı oluyum diye eşimin yanına gitmeye başladım. Eşime çıraklık yaparak işi öğrendim. Şimdi onlardan daha iyi ve daha hızlı sineklik yapıyorum. İşin akışını ben ayarlıyor ve imalatın tüm evrelerinde bulunuyorum. Bu sektörde iş potansiyeli çok olduğu için müşteri sayımız hızla arttı. Zevkle yaptığım bir iş olduğu için müşterilerimize daha iyi hizmet vermek adına elimden geleni yapıyorum.
İlk işe başladığımda Çubuk'ta sanayinin içinde çok dikkat çektim. Bayanların böyle bir işe girmesini herkes yanlış anladı, ailemden tepki gösterenler oldu. Ancak zamanla onlar da alıştılar. Şimdi bildiğim konularda gelip bana danışıyorlar, fikir alıyorlar. Ben de elimden geldiği kadar onlara destek oluyorum, bilgi veriyorum. Ben daha önce ev hanımıyken, sinekler hep korkulu rüyamız olmuştur, insanları sinekler ve zararlı böceklerden uzak tutacak bir iş yapıyorum."
Üretime başlamasının ve para kazanmasının öz güvenini artırdığını ifade eden Yılmaz, başarısıyla yakın çevresine de örnek olduğunu sözlerine ekledi.
Eşi Hayri Yılmaz ise hayat arkadaşına destek olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Eşimin çalışmaya başlamasıyla işlerimiz daha fazla yoğunlaştı. İmalatı, siparişleri, sevkıyatı hazırlamayı, tül kesimlerine kadar her şeyi ona bıraktım. Sabahları geldiği zaman sevkıyatı ayarlıyor, programda çizimlerini yapıyor, siparişleri çıkartıyor. Biz de montajları yapıyoruz. İşleri çok güzel idare ediyor." diye konuştu.
Sanayi esnafından Hüsnü Günler de "İşinde titiz ve başarılı bir ablamız. Bugüne kadar sanayimizden böyle başarılı bir ablamız çıkmadı. Önceleri kızıyorduk, işinin başarılı olduğuna kanaat getirdik ve gurur duyuyoruz." dedi.