Haberler

Şairler Şiirleriyle, Ozanlar Sazlarıyla Coştu

Şairler Şiirleriyle, Ozanlar Sazlarıyla Coştu
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası karacaoğlan şelale şiir akşamları'n ilk gününde yöresel şairler ve ozanlar sahne aldı

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın ilk gününde yöresel şairler ve ozanlar sahne aldı.

Şelale Karacaoğlan Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte şairler şiirleriyle, ozanlar sazlarıyla ve türküleriyle coşturdu.

Gecede şair Ali Akbaş'a 'Karacaoğlan Onur Ödülü', Doç.Dr. Nejat Sefercioğlu'na 'Karacaoğlan Araştırma Ödülü', Aşık Mürsel Sina'ya 'Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü' verilirken, Türk Dil Kurumu Dergisi adına Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'a, Tarsus Halk Müziği Derneği'ne ve Karacaoğlanı Özbekçeye çevirdiği için Özbekistan'dan Şair-Yazar Babahan Muhammed Şerif'e 'Karacaoğlan Özel Ödülü' takdim edildi.

Tarsus adına, Türk kültürü adına çok önemli bir etkinliği, bu güzel mekanda başlatmanın gururunu ve kıvancını yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dinlerin, dillerin, medeniyetlerin buluştuğu kentte Türk Dünyası'nı ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Başkan Kocamaz, " Tarsus, Türk Dünyasını 4 gün bağrında taşıyacak ve bu meydanda buluşturacak. Hepimizin ortak paydası olan Türk dilini Karacaoğlanca'yı en iyi şekilde bu meydanda bir araya getirecek. Dolayısıyla böyle bir etkinlikte 10'ncu kez sizlerle beraber olduğumuz için, sizleri Türk dünyasıyla buluşturduğumuz için, insanlarımızı birbirine yaklaştırdığımız için Tarsus olarak, Tarsuslular olarak çok büyük gurur duyuyoruz. Tarsus, Türkiye'mizin değil, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Dinlerin, dillerin, medeniyetlerin buluştuğu çok önemli bir merkezdir. Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan Tarsus'umuzda, Karacaoğlan gibi bağrımızda çıkmış Türk dünyasında ortak payda oluşturmuş bir şairin, ozanın etrafında, onun coşkusuyla gönüllerimizi birleştirmiş olmanın gerçekten şuanda kıvancını yaşıyoruz. Tarsus'umuzda sizleri 4 gün konuk etmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yöresel şairlerden Sami Kabul, Tuncay Akdağ, Mehmet Avni Aksan, Mehmet Karaçor, İbrahim Özcanlı ve Metin Koca şiirlerini seslendirirken, yine yöresel halk ozanlarından Aşık Gül Ahmet Yiğit, Aşık Mahrumi, Aşık Abddullah Gizlice, Aşık Hakkı Tanrıkulu, Aşık Mustafa Dertli Polat ve Aşık İmami sazlarıyla türküleriyle izleyicileri bazen coşturdular, bazende hüzünlendirdiler.

18 ülkeden ve Türkiye'den gelen konukların yanı sıra çok sayıda bilim adamının izlediği program geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title
Close