Şair ve Yazar Miyasoğlu Vefatının 1. Yılında Anılacak
Miyasoğlu için Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde 8 Kasım Cumartesi günü anma etkinliği gerçekleştirilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, vefatının birinci yılında şair, eğitimci ve yazar Mustafa Miyasoğlu için anma etkinliği düzenleyecek.
Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Miyasoğlu'nu anma etkinliği Fatih'teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde, 8 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'te yapılacak.
Mustafa Miyasoğlu'nun hayatı, görüşleri, edebi ve ilmi hizmetlerinin konuşulacağı etkinlik, şairin hayatını yakınlarının gözünden anlatan belgesel gösterimiyle başlayacak. Programda daha sonra şairin oğlu Mehmet Miyasoğlu'nun oturum yöneticiliğini yapacağı panel gerçekleştirilecek. Panele, Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel ve kültür tarihçisi Dursun Gürlek konuşmacı olarak katılacak.
Mustafa Miyasoğlu kimdir?
Kayseri'de, 1946'da dünyaya gelen Mustafa Miyasoğlu, 10 yıl lise öğretmenliği, 12 yıl üniversitede okutmanlık yaptı.
Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör olarak görevlendirilen Miyasoğlu, şiirin yanı sıra deneme, hikaye, tiyatro ve roman türlerinde eserler verdi.
Pek çok dergi ve gazetede kültür sanat yazıları yayınlanan, şiir ve romanlarıyla ödüller kazanan şairin "Hicret Destanı" adlı şiiri, Dr. Muhammed Harb tarafından Arapça'ya çevrildi.
Şiir ve hikayelerinin İngilizce, Arapça ve Urduca çevirileri yurt dışında yayınlanan Miyasoğlu'nun eserleri üzerine çeşitli üniversitelerde tezler hazırlandı, şiir ve yazıları, Filiz, Hisar, Türk Edebiyatı, Edebiyat, Mavera, Milli Gençlik, Yeni Sanat ve Sedir dergilerinde yayımlandı.
Şiir, hikaye ve romanlarında milli kimlik arayışına yönelen, toplumda değer çatışmalarını işleyen Miyasoğlu, bazı araştırmalarında Semih Güngör imzasını kullandı.
İstanbul'da 1 Ağustos 2013'te vefat eden Miyasoğlu'nun şiir alanında "Rüya Çağrısı", "Devran", "Hicret Destanı", "Şiirler" ve "Bir Gülü Andıkça", hikaye dalında "Geçmiş Zaman Aynası", roman türünde "Kaybolmuş Günler", "Dönemeç", "Güzel Ölüm", "Bir Aşk Serüveni", biyografi dalında "Necip Fazıl Kısakürek", "Asaf Halet Çelebi", "Ziya Osman Saba" ve "Haldun Taner" adlı eserleri bulunuyor. - İstanbul