Rahmi M. Koç Müzesi Giriş
Rahmi M. Koç Müzesi, Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine ışık tutan ilk büyük müzedir.
Rahmi M. Koç Müzesi, Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine ışık tutan ilk büyük müzedir.
İstanbul'da, Haliç kıyısındaki endüstriyel arkeoloji açısından büyük önem taşıyan tarihi binalarda sergilenen müze koleksiyonu; gramofon iğnesinden denizaltıya, röntgen aracından gemi ve uçaklara kadar geçmişe ışık tutmuş binlerce objeden oluşmaktadır.
Büyük emek verilerek ortaya konmuş, günlük hayatı belki asırlarca etkilemiş, her biri tarihe damga vurmuş önemli objelerin bir arada sunumuyla eşsiz, masalsı bir atmosfere bürünen müzede sergilenen; aslında insanoğlunun becerisi, çalışkanlığı ve estetik zevkidir.
Yıllar geçtikçe koleksiyonu büyüyen ve günümüzde 27.000 m2 alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşur:
Tarihi Lengerhane Binası
Tarihi Hasköy Tersanesi
Açık Hava Sergileme Alanı
Müzede Bulunan Bölümler:
Denizcilik
Havacılık
Demiryolu
Buharlı Makineler
Bilimsel Aletler
İletişim Aletleri
Objeler/Oyuncaklar
Film ve Baskı Koleksiyonları
Maket ve Modeller
Karayolu
Denizcilik
Raylı Ulaşım
Buharlı ve Dizel Makineler
Tarım
Zeytinyağı Fabrikası
Rahmi M. Koç Galerisi
Atatürk Koleksiyonu
Motosikletler/Bisikletler /Kağnılar/At Arabaları
Renkli Matematik Dünyası
Ne-Nasıl Çalışır?
Su Altı Bolümü
Nostaljik Dükkanlar
Nostaljik Demiryolu Seferi / Hasköy - Sütlüce Demiryolu
Haliç kıyısına döşenen dar hat demiryolu üzerinde işleyen nostaljik bir tren ile Haliç; boyunca kısa bir gezi yapılmaktadır. Ücretsiz olarak binilen ve 45 kişi kapasiteli tren seferleri için bilet gişesinde rezervasyon yaptırılmaktadır.
Tekne ile Haliç Turları
1936 Hollanda yapımı buharlı römorkör Liman 2 ve 1873 Hollanda yapımı buharlı römorkor Rosalie ile hafta sonları; Kont Ostrorog Teknesi ile de hafta içi günlerde "Tarihi Haliç Turları" yapılabilmektedir.
Turlar Mayıs - Ekim ayları arasında hava koşullarının elverişli olduğu günlerde düzenlenmektedir. Tur saatlerinin detayları ve biletler bilet gişesinden temin edilebilmektedir.
Oyun Alanı ve Atlıkarınca
Büyük bir müzeyi gezmek yorucu olabilir. Atlıkarınca ve Çocuk Oyun Alanı, hem yetişkinlere hem de çocuklara eğlenme ve dinlenme imkanı sunmaktadır.
Haftasonu Eğitim Atölyeleri
Müzeler çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel gelişim ve becerilerine katkıda bulunmayı, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Müzemiz de bu hedefleri gerçekleştirebilmek için 2002 yılından bu yana Müze Eğitimi Projeleri hazırlayıp uygulamaktadır. 2009 yılında bu projelere ek olarak Faber Castell'in destekleriyle Hafta Sonu Eğitim Atölyeleri oluşturuldu. Fenerbahçe Vapuru'nda 4-14 yaş arası çocuklarla her hafta sonu farklı içeriklerde gerçekleştirilen atölye çalışmalarını Müzemiz eğitim uzmanları hazırlamakta ve uygulamaktadır.
Müzede Yeme- İçme
Demlik Kafe
Klasik otomobillerin sergilendiği galeri içinde yer alan Demlik Kafe Müze ziyareti sırasında mola vermek isteyenler için oldukça keyifli bir seçim. Demlik kafe adını iç dekorasyonunda kullanılan farklı ülke ve dönemlerin birbirinden orjinal çaydanlık ve demliklerinden alıyor. Kurupastalar, sandviçler, kahve çeşitleri, bisküviler ve elbette sımsıcak demleme çay müzede geçirdiğiniz gününüze keyif katacak.
Nostaljik Coca- Cola Kamyonu
1934 model Dodge kamyonun dönemin Coca-Cola büfesi haline getirilmesi ile hayat bulan nostaljik bir sunuş! Açık havanın tadını çıkararak dinlenirken tadabileceğiniz yiyeceklerden bazıları; sandviç, tost, patlamış mısır, dondurma, çay, kahve, soğuk içecekler ve pek çok küçük lezzetler.
Fenerbahçe Büfesi
İstanbul'a uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekliliğinde Haliç'in sularında demir atmış Fenerbahçe Vapuru'nda bir mola vermeye ne dersiniz? Unutulmaz doğumgünlerine evsahipliği yapılabilen 1952 yapımı Fenerbahçe Vapuru'nun orjinaline uygun olarak yenilenmiş nostaljik kafesinde çeşitli içecekler ve atıştırmalık alternatifler bulabilirsiniz.