Haberler
Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.1 büyüdü

Türkiye ekonomisinden sevindiren haber

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Döviz büroları ve kuyumculardan sahte dolar fırsatçılığı

Dolaşıma sokulan sahte dolarlar üzerinden akılalmaz yöntem

Ömer Muz ''Zamansız Şehir İstanbul'' Sergisi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ömer Muz; 7 - 30 Mart tarihleri arasında ''Zamansız Şehir İstanbul'' ismini vermiş olduğu kişisel sergisi ile Derinlikler Sanat Merkezi'nde.

Sanatçı, 28 Ağustos'ta İstanbul 'da doğdu. 1977 yılından başlayarak çeşitli medya kuruluşlarında grafiker ressam ve karikatürist olarak yer aldı. Sonraki yıllarda yurt dışındaki çeşitli yayın kuruluşlarının çıkarttığı yayınlara kapak illüstrasyonları ve çizgi romanlar yapmaya başladı.

Özellikle 1980'li yıllardan itibaren ülkemizde gösterime giren bir çok ünlü filmin afiş çalışmaları ile birlikte, Hürriyet ve Tercüman Gazetelerinin ilavelerine resimler, 1981 yılında Pekos Bill için kapak ve orta sayfa ve daha sonra 80'li yıllarda Ceylan yayınlarına Teks, Teksas, Tommiks, Bob Kroket; Bilkaya Süpermen ve Alfa Yayınları içinde Conan olmak üzere pek çok seriye kapak illüstrasyonları hazırlamıştır. Bunların dışında yine 80'li yıllarda Türkiye Çocuk için Akıncı Murat, Kurdun İntikamı, Kafkas Kartalı Hacı Murat, Kutsal Kılıç, Kara Sinan adlı tarihi öyküleri, Ömer Seyfettin Hikayeleri ve Türkiye Çocuk'un çeşitli kapaklarını çizmiştir.

90'lı yılların başlarında kısa bir dönem İtalya'da da bulunan sanatçı yurda dönüşünde suluboya çalışmalarına ağırlık verdi. Fatih'in Fedaisi Korkut Bey adlı kahramanı ise bu dönemlerde Türkiye Çocuk dergisi için yapmıştır.

New York, California, Paris ve Viyana'da özel koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı yapıtlarını güçlü ve sağlam tekniğinin yanı sıra empresyonist bir tavırla belgesel tadında yorumlamaktadır. Bir dünya kültür mirası ve tarihsel dokusuyla insanlığın ortak malı olan İstanbul her geçen gün bir tarih katliamı ile karşı karşıya kalırken Ömer Muz, izleyiciye çocukluk yıllarından beri aşığı olduğu bu kente duyarlı fırçasıyla dokunarak sımsıcak ve samimi bir anlatım sunuyor. Sultanahmet'teki eski evler özellikle eski İstanbul'un otantik dokusunu simgeleyen Zeyrek sokakları Balat'ta ve sur içindeki evler Haliç'te takalar gibi çocukluk anılarında yer eden görünümleri akıcı ve saydam renk değerleri içeren başarılı bir suluboya tekniğiyle yansıtıyor.

Çevre gözlemlerine dayanan ustalığını kolay anlaşılabilir bir fırçayla dillendiren sanatçı kendisinden çok önce gelmiş, Türk resim sanatının izlenimci ressamlarından Hoca Ali Rıza, Üsküdarlı Cevat, Hikmet Onat gibi ekol olmuş bir kuşağın izini sürmekte. Kadıköylü sanatçılar derneği üyesi olan Ömer Muz'un Elif Maya Muz adında bir kızı var. Sanatçı kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda da suluboya kursları vermektedir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title