‘Müzebüs’ Yeni Eğitim Döneminde Tokat’ta
Rahmi M. Koç Müzesi'nin Türkiye'nin Her Yerindeki Öğrencilere Ulaşmak İçin Hayata Geçirdiği 'Müzebüs'ün Yeni Durağı Tokat.
Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 60 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs'ün yeni durağı Tokat. Müzebüs'ün 2010-2011 eğitim-öğretim yılı boyunca 24 ilde 220 okulu ziyaret etmesi planlanıyor.
Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. "Müzebüs"ün bu sene 22 Eylül'de Mersin'den başlayan yolculuğu Tokat ile devam ediyor. Müzebüs eylülden bu güne dek toplam 60 okulu ve beş Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı öğrenim birimini ziyaret etti.
Müzebüs Tokat'ta 14 Şubat tarihinden itibaren bir hafta boyunca beş okulda öğrencilerle biraraya gelecek. Müzebüs, 14 Şubat'ta Atatürk İlköğretim Okulu'nda, 15 Şubat'ta Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda, 16 Şubat'ta Şenyurt İlköğretim Okulu'nda, 17 Şubat'ta Erkilet İlköğretim Okulu'nda ve 18 Şubat'ta Üzümören İlköğretim Okulu'nda bulunacak. 2010-2011 eğitim öğretim yılı boyunca sürecek turun 17 Haziran 2011'de Edirne'de sonlanması planlanıyor. Bugüne dek bin 36 okul ve 155 bin öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 24 ilde 220 okul ve 20-25 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
'Anadolu'nun ücra noktalarına ulaşıyoruz'
Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 60 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.
Müzebüs'ün Anadolu'nun zor koşullar altında yaşayan en ücra noktalarına dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, 'Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar" şeklinde konuşuyor.