Mürekkep Kokan 33 El"İn Geliri Yetimlere Burs Olacak
Mürekkep Kokan Eller Derneği tarafından hazırlanan "Mürekkep Kokan 33 El" kitabının geliri, yetim çocuklara burs olarak verilecek.
Mürekkep Kokan Eller Derneği tarafından hazırlanan "Mürekkep Kokan 33 El" kitabının geliri, yetim çocuklara burs olarak verilecek.
Derneğin Başkanı Yusuf Samet Çakır projeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de çeşitli projeler yaptıklarına işaret ederek, "Askıda kitap isimli bir projemiz vardı. Ağaçlara kitaplar asıyorduk. İnsanlar bu kitapları alıp, okuyup, arkalarını imzaladıktan sonra birbirlerine hediye ediyordu, ücretsiz bir şekilde. Artık edebiyat alanında dernek olarak böyle bir çalışma yapmamız gerektiğini hissettik." dedi.
Çakır kitapta, Abdu¨lhak Hamid Tarhan, Cahit Zarifogˆlu, Necip Fazıl Kısaku¨rek, Mehmet Akif Ersoy, Nuri Pakdil, Sait Faik Abasıyanık, O¨zdemir Asaf, Res¸at Nuri Gu¨ntekin, O¨mer Seyfettin, Ogˆuz Atay ve Cemal Su¨reya gibi Türk edebiyatındaki 33 önemli ismin hayatının 33 genç yazar tarafından anlatıldığını dile getirdi.
Genc¸ yazarlara destek vermek ve gec¸mis¸ten gu¨nu¨mu¨ze edebiyat alanında önemli eserleri bulunan yazarları yad etmek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, "Kitabın tanıtımını 16 Nisan'da ustalarla birlikte yapacağız. Biz bu projeyi, 3 ciltlik kitap olarak düşündük. İlk yıl 33, ikinci yıl 66, üçüncü yıl ise 99 önemli isimle, cilt tamamlanmış olacak." diye konuştu.
Dernek Başkanı Çakır, kitaptaki isimler belirlenirken, 66 ve 99'luk devam kitaplarının da düşünüldüğüne vurgu yaptı.
"20 bin kişiyle kitap okuma rekoru kırmak istiyoruz"
Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek üzere 3-4 ay içinde çalışmalarda bulunacaklarını kaydeden Çakır, toplu halde kitap okuma rekorunun 15 bin 700 civarında olduğunu söyleyerek, "Mürekkep Kokan 33 El" kitabını 20 bin kişiyle okuyarak bu rekoru kırmayı istediklerini aktardı.
Çakır, derneğin toplum sorunlarına çözüm üreten bir proje merkezi olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:
"Ülkemiz üzerine oynanan çok büyük oyunlar var. Gençliğin iyi gidişatını engellemeye çalışan sorunlarla karşılaşıyoruz. Türkiye'deki gençlerin ilim, irfana yönelmesi için, 'Mürekkep Kokan Eller' adı altında yola çıktık. Her yıl bağımlılık, edebiyat ve kitap okuma konularına bir konu daha ekleyip devam ediyoruz. 2016 engelliler yılı, 2017'de ise ekran bağımlılığı konumuz. Ama edebiyat vazgeçmeyeceklerimizden biri. Bir duruşumuz olması gerekiyor ve biz edebi duruşu tercih ediyoruz."
Türk gençleri olarak sosyal farkındalık ve sosyal sorumluluk projeleri yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Çakır, "İnanıyorum ki bizler, gençlik olarak birlik olursak, tüm dertlere derman, bütün karanlıklara aydınlık olabiliriz. Tüm gençlere çağrı yapıyorum. Bu dernek sizin derneğinizdir. Sizinle birlikte yeni projeler yapabiliriz. Bir fikrim var diyene kapımız açık." dedi.
Yusuf Samet Çakır, proje kapsamında, 2019'da "Değerler Ödülleri" verileceğini dile getirdi.