Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Modern Don Giovanni" Operası İzmirlilerle Buluşuyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wolfgang Amadeus Mozart tarafından yazılan "Don Giovanni" operası İzmir'de yeni kostümleri ve dekoruyla prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

Wolfgang Amadeus Mozart tarafından yazılan "Don Giovanni" operası İzmir'de yeni kostümleri ve dekoruyla prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulan opera, 3 Şubat'ta yeni kostümleri ve dekoruyla Elhamra Sahnesi'nde ilk kez izleyiciyle buluşacak.

Naci Özgüç'ün orkestra şefliğinde Şebnem Şenel'in koreografisinde sahne yönetmeni Can El tarafından yeniden yorumlanan temsilde dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Gülay Korkut, ışığı ise Müfit Özbek tasarladı.

Don Giovanni'yi dönüşümlü olarak İnanç Makinel ve Cengiz Sayın, Leporello'yu Hasan Alptekin, Murat Duyan, Doğukan Özkan, Comtur'u Alparslan Mater, Soner Yıldırım, Donna Anna'yı ise Birgül Su Ariç, Filiz Güneş ve Özlem Ateş Aksungur canlandıracak.

Çağdaş yorum

Don Giovanni temsilinin sahne yönetmeni Can El, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temsilde metne ve müziğe sadık kalarak eseri günümüze uyarladıklarını, sadece kostüm ve dekoru değil oyundaki fikri de yenilediklerini söyledi.

Leporollo'yu ana karakter seçip, diğer rolleri onun kişilik bölünmeleri olarak tasarladığını ifade eden El, "Günümüz toplumunda klişeleşmiş tipleri esas aldım, bunun üzerine kurdum oyunu. Yani eserin özüne zarar vermeden farklı bir fikirle sahneye koyduk." dedi.

El, eser 18. yüzyılda yazılmasına rağmen dekoru alışveriş merkezi olarak tasarladıklarını belirterek, "Çünkü ben günümüz toplumunun mezarları olarak görüyorum alışveriş merkezlerini. AVM'ler insanların gerçekle yüzleşmediği, kendi benliklerini terkettikleri bir yer bana göre. Temsilde günümüzdeki sosyal olaylara göndermeler de var. Ben, izleyenlerin kendisinden bir şey bulacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat
title