Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Leyla’nın Evi" Kapalı Gişe Devam Ediyor!

Leyla’nın Evi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Leyla'nın Evi" İstanbul'da Kenter Tiyatrosu ve Mustafa Kemal Merkezi'nde de Sahneleniyor.

1992 yılından beri Türk Tiyatrosu'nun en önemli oyuncularını, dünya tiyatrosunun en önemli oyunlarında seyirciyle buluşturmayı hedefleyen Tiyatrokare yeni tiyatro sezonunda da iddialı oyunlarla perde dedi.

Zülfü Livaneli'nin 60 baskı yapan ve büyük beğeni toplayan kitabı "Leyla'nın Evi"nden sahneye uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği yaz boyunca İzmir, Bodrum gibi noktalarda başarıyla sergilenen ve kapalı gişe oynayan Tiyatrokare oyunu "Leyla'nın Evi" Anadolu Yakası'nda 25 Kasım 20.30 Kozyatağı Kültür Merkezi, 28 Kasım 15.00 ve 19.00 Caddebostan Kültür Merkezi, 2, 3 ve 4 Aralık'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde oynandıktan sonra, en sonunda İstanbul'un Avrupa yakasında Kenter Tiyatrosu ve Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

"Leyla'nın Evi" 13 ve 14 Aralık 20.30'da Harbiye Kenter Tiyatrosu, 17 Aralık Cuma günü 21.00'da Mustafa Kültür Merkezi'nde İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak.

Livaneli'nin müziklerine imza attığı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, VolkanSevercan, Nuri Gökaşan, Melda Gür, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk, performanslarıyla alkışlanıyor.

Oyun, evi elinden alınan Leyla'nın şahsında, Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Kuşak çatışmalarının anlatıldığı oyunun tasarımı Nurullah Tuncer'e ait.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title