Haberler

Küçük Tekne Balıkçıları, Kıyı Mesaisinde

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Tekirdağ Balıkçı Barınağı'ndan genel ve detay görüntüler Ağ onaran balıkçı görüntüsü Balıkçı Cüneyt Marangoz ile röportaj Küçük tekne balıkçıları onarım mesaisinde Marmara Denizi'nde istavrit ve palamuttan umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı avcılığının da bir ay süreyle yasaklanması nedeniyle bakım-onarım işleriyle meşgul oluyor Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Coşkunçay: "Yasak nedeniyle denize açılamayan küçük balıkçılar, 1 Şubat'a kadar ağlarını onararak, teknelerinin bakımını yaparak kıyıda mesai yapıyor" YAVUZ KARADUMAN - Marmara Denizi'nde istavrit ve palamuttan umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı avcılığının da bir ay süreyle yasaklanması nedeniyle kıyıda onarım mesaisi yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tekirdağ Balıkçı Barınağı'ndan genel ve detay görüntüler

Ağ onaran balıkçı görüntüsü

Balıkçı Cüneyt Marangoz ile röportaj Küçük tekne balıkçıları onarım mesaisinde

Marmara Denizi'nde istavrit ve palamuttan umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı avcılığının da bir ay süreyle yasaklanması nedeniyle bakım-onarım işleriyle meşgul oluyor

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Coşkunçay:

"Yasak nedeniyle denize açılamayan küçük balıkçılar, 1 Şubat'a kadar ağlarını onararak, teknelerinin bakımını yaparak kıyıda mesai yapıyor"

YAVUZ KARADUMAN - Marmara Denizi'nde istavrit ve palamuttan umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı avcılığının da bir ay süreyle yasaklanması nedeniyle kıyıda onarım mesaisi yapıyor.

Tekirdağ'daki limanlardan tekneleriyle istavrit ve palamut avına çıkan ancak durgun sezon geçiren balıkçılar, 1 Ocak'ta başlayan karides, dil ve pisi balığı avcılığının yasaklanmasıyla denizdeki mesailerine ara verdi.

Av yasağının sona ereceği 1 Şubat'a kadar balıkçılar, yıpranan ağlarını onarmaya ve teknelerinin bakımını yapmaya çalışıyor.

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki balıkçıların kötü bir sezon yaşadıklarını ve balık avlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Önceki yıllara göre palamut ve istavritin çok daha az avlandığına dikkati çeken Coşkunçay, "Küçük tekne balıkçıları istavrit ve palamutta umduğunu bulamadı. Bu sezon çok kötü geçti. Küçük tekne balıkçıları geçimini karides avlayarak sağlamaya çalıştı. Karides avcılığı da 1 Ocak'ta sona erdi" diye konuştu.

"Dil ve pisi balığı için şubatta 'Vira Bismillah' denilecek"

Coşkunçay, bir ay boyunca karides, dil ve pisi balığı avcılığının yasak olduğunu anlatarak, "Yasak nedeniyle denize açılamayan küçük balıkçılar, 1 Şubat'a kadar ağlarını onararak, teknelerinin bakımını yaparak kıyıda mesai yapıyor. Yasak sona erdiğinde dil balığı ve pisi balığı avlamak için yeniden 'Vira Bismillah' diyerek denize açılacaklar" ifadelerini kullandı.

Balıkçı Cüneyt Marangoz da denize açılamadıkları için vakitlerinin büyük çoğunluğunu limanda ağlarını onararak geçirdiklerini belirtti.

Marangoz, "Küçük balıkçıların şu an yapacak bir şeyi yok. Yani istavrit dahi yok denizde. Yaza akım balığı olursa bizim için iyi. Karides avı bir ay yasak. Biz ağlarımızı hazırlıyoruz ve bekliyoruz. Şubatın 2'sinden sonra pisicilik, kalkancılık başlayacak" görüşünü paylaştı.

Küçük Tekne Balıkçıları, Kıyı Mesaisinde
Kaynak: AA / Kültür Sanat
title
Close