Konya'da Asırlık Bir Çınar" Kitabı Tanıtıldı
"Konya'da asırlık bir çınar" kitabını hazırlayan Anneler Derneği Başkanı yazar Saime Yardımcı, "Konya'da yaşayan ailelerin sadece Konya'ya değil, Türkiye tarihine de damgasını vuran aileleri olduğu için bunu kitaba dökmek icap ediyordu, ben de sorumluluğumu yerine getirdim." dedi.
" Konya'da asırlık bir çınar" kitabını hazırlayan Anneler Derneği Başkanı yazar Saime Yardımcı, " Konya'da yaşayan ailelerin sadece Konya'ya değil, Türkiye tarihine de damgasını vuran aileleri olduğu için bunu kitaba dökmek icap ediyordu, ben de sorumluluğumu yerine getirdim." dedi.
Konya Yazma Eserler Müdürlüğü'nde "Konya'da asırlık bir çınar" kitabının tanıtım toplantısı düzenledi.
Yardımcı, burada yaptığı açıklamada, Konya'nın sahip olduğu kültürün, Türkiye'ye yapacağı katkılardan dolayı adet, örf ve gelenekler kaybolmasın diye bu araştırmayı yaptığını söyledi.
Türkiye'nin tarihine damga vuran ailelerin varlığından bahseden Yardımcı, "Konya'nın kültürüne sahip olan bu aileler kültür, eğitim, ekonomi ve siyasi hayata katkı sağlayan ailelerdir. Konya'da yaşayan ailelerin sadece Konya'ya değil, Türkiye tarihine de damgasını vuran aileleri olduğu için bunu kitaba dökmek icap ediyordu, resimlerle, ritimlerle ve yazılarla bu değerlerimizi kitaba dönüştürdüm." dedi.
Yardımcı'nın kaleme aldığı "Konya'da asırlık bir çınar" kitabının editörlüğünü tarihçi-yazar Prof. Dr. Caner Arabacı yaptı. Arabacı, kitabın takriz bölümünde, "Asırlık bir çınar'ın 2. cildinde, Konya'nın 82 ailesi yer alıyor. Bu hikayelerde yaşayanların birikimleri, hayat hikayeleri itibarıyla ayrı birer kitap olacak durumdadırlar, ümit ederiz en azından bunlardan bazıları kitaplaştırılır." diye konuştu.
Kitapta bilim adamı, siyasetçi, başarılı işadamı çıkaran ailelerini kayda geçirmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Arabacı, şunları söyledi:
"Teoman Önüsan, Sedat Çumralı bakan olarak, siyasetçi çıkaran ailelerin temsilcileridir. Herhalde üçüncü cilt tasarlandığında, Sadi Irmak, bir fotoğraf altında anılan profesör veya başbakan olmanın ötesinde değerlendirilecek, ona bilim adamı ve başbakan olarak Ahmet Davutoğlu da eklenecektir. Hatta Kavutoğluları, Vanlıoğluları, Dağ'lar, Bozdam'lar, Güneriler, Panos-Kirkor Özararat'lar gibi Konya'ya ait aileler de dile gelecektir."