Koca Çınarlar El Sanatıyla Huzur Buluyor
Huzurevi sakinleri el sanatı atölyesinde ahşap boyama, yağlı boya resim, takı tasarım ve atık maddeleri kullanabilir eşya haline getirerek sosyalleşiyor.
Huzurevi sakinleri el sanatı atölyesinde ahşap boyama, yağlı boya resim, takı tasarım ve atık maddeleri kullanabilir eşya haline getirerek sosyalleşiyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce huzurevlerinde yaşlıların sosyal şekilde hayata katılmaları amacıyla uygulanan proje kapsamında el sanatı atölyesi oluşturuldu.
Edirne huzurevi sakinleri de atölyede kurs öğretmeni eşliğinde ahşap boyama kahve tepsisi, yağlı boya resim, kolye veya bileklik gibi ürünler yapıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günün belirli saatlerinde atölyede toplanan yaşlıların güzel ürünler ortaya çıkardığını söyledi.
Yaşlıların el işi yaparken güzel vakit geçirdiğini belirten Bilgiç, "Neşeleniyorlar, huzur buluyorlar. Biz de onların yaptıkları ürünleri görünce seviniyoruz, hoşumuza gidiyor. Yaşlıları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor" dedi.
El sanatları öğretmeni Hümeyra Erçin ise huzurevi sakinlerinin el işi yapma konusunda başarılı olduğunu söyledi. Ürünleri sergi ve kermeslerde satışa sunduklarını ifade eden Erçin, "Teyzelerimiz, amcalarımız vakitlerini el işi yaparak, üreterek geçirdiklerinde mutlu oluyorlar. Biz de onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. El işi yaparken renk, biçim ya da desen konusunda onların fikirlerine başvurup ürüne uygulamalarını sağlıyoruz" diye konuştu.
-"İnsanın evlatları böyle davranmıyor"
Huzurevi sakinlerinden 62 yaşındaki Necla Elbecer de, atölyede küpe, tespih, kolye, bileklik ürettiğini söyledi.
Sol eli felçli olmasına rağmen atölyede görev almaktan mutluluk duyduğunu anlatan Elbecer, "Sağ olsunlar huzurevinde en alt kademeden en üst kademeye kadar herkes bizimle çok iyi ilgileniyor. Yemek, temizlik, kişisel bakım ve birçok ihtiyacımız aksatılmadan eksiksiz karşılanıyor. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Atölyede iş yapmaktan da çok mutluyuz. Benim şeker hastalığım vardı bu hastalığım burada bitti. Bundan iyisi can sağlığı, insanın evlatları böyle davranmıyor. Bütün gün odamızda yatarak televizyon seyredeceğimize el işiyle uğraşıyoruz. Atölyeye gelip huzurla el işimi yapıyorum" diye konuştu.
Huzurevi sakini 71 yaşındaki Hasan Hüseyin Kılıç ise atık maddeleri geri dönüşümle kullanılabilir hale getirdiğini belirtti.
Su kapakları ve karton koliden eşya toplama sepeti yaptığını anlatan Kılıç, "Yaşlılara değer verilmesi ve bize üretme imkanı verilmesi mutluluk verici. Boş boş odada oturacağımıza elimizden geldiğince güzel el işleri yapmaya çalışıyoruz" dedi.