Haberler

Kaynanam Nasıl Kudurdu

Kaynanam Nasıl Kudurdu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

60. Yıl Nedeniyle Başkent'e Gelen Van Devlet Tiyatrosu Ekibi Özellikle Çocuklara ve Gençlere Tiyatroyu Tanıtmaya Yönelik Çalışmaları Hayata Geçiriyor. Ekip, Kaynanam Nasıl Kudurdu Oyununu, Tiyatroseverlerin Beğenisine Sunuyor.

60. yıl nedeniyle Başkent’e gelen Van Devlet Tiyatrosu ekibi özellikle çocuklara ve gençlere tiyatroyu tanıtmaya yönelik çalışmaları hayata geçiriyor. Ekip, Kaynanam Nasıl Kudurdu oyununu, tiyatroseverlerin beğenisine sunuyor.

ANKARA’da “Kaynanam Nasıl  Kudurdu” oyunuyla seyirciyle buluşan Van Devlet Tiyatrosu, turnelerin yanı sıra  büyük şehirlerdeki devlet tiyatrolarıyla ortak projelere imza atıyor.Devlet Tiyatrolarının 60. yılı dolayısıyla birçok yerli oyun seyirciyle  buluşuyor. Bu kapsamda, başkente gelen ekip, “Kaynanam Nasıl  Kudurdu” isimli oyunu, tiyatroseverlerin beğenisine sunuyor.

Deneyimli sanatçılarla sahne almak

Kentte birçok etkinlik düzenleyen ekip, gençlere ve  çocuklara tiyatroyu tanıtmaya yönelik organizasyonlar da gerçekleştiriyor. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Sedat Şenoğlu, bu yıl “Kaynanam Nasıl Kudurdu” oyunuyla perdelerini açtıklarını,  ilk kez sahnelenen oyunun yönetmenliğini Serap Sağlar’ın yaptığını söyledi. Şenoğlu, Ankara Devlet  Tiyatrosu ile geçtiğimiz yıl “Ayyar Hamza” oyununu sahnelediklerini belirtti. Şenoğlu, genç oyuncuların büyük şehirlerde sahne almasını, kendini  göstermesini ve daha deneyimli sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmasını  amaçladıklarını kaydetti.

Dul kadının yaşadıkları

HÜSEYİN  Rahmi Gürpınar’ın yazdığı, Ayşegül Çelik Şahin’in tiyatroya  uyarladığı oyunun yönetmenliğini Serap Sağlar yaptı.  Dekor tasarımı Melih Karakurt, kostümleri Funda Karasaç, ışık tasarımı  İlhan Orhan’a ait oyunda, Özlem Gür, Mustafa Şen, Özgür Öztürk, İpek Gezener,  Sedat Şenoğlu, Eda Aydınlı, Deniz Keyf, Caner Kadir Gezener, Mustafa Çolak, Murat  Altan, Berat Gökçe Gökçenay rol alıyor.

Müdür de rol aldı

 Elli yaşlarında dul kalan bir kadının genç sevgilisiyle yaşadıkları,  çocuklarının bu ilişkiye karşı çıkmasını konu alan oyun, zamanında yaşanan  duyguların önemine vurgu yapıyor. Oyunda Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Sedat Şenoğlu da rol alıyor.

Salt sanat yapmıyoruz

ŞENOĞLU, Van’da tiyatro yapmanın İzmir’dekinden farklı olduğunu  belirterek, “Doğu’daki görevimiz salt sanat yapmakla kalmıyor. Başka şeylere de  dikkat etmek zorundayız. İnsanları aydınlatmak, başka bir bakış açısı kazandırmak  gibi. Batı’da bu daha kolay, yaptığınız sanatı an ve an kendiniz ve sanatsal  gelişiminiz için yapabiliyorsunuz” dedi.

Var olduğunu ispat ettik

Oyunlarında insanları bir arada tutmaya, sevgiye, kardeşliğe yönelik  mesajların olmasına dikkat ettiklerini anlatan Şenoğlu, bazı sorunların yaşandığı  bir bölgede çok uçuk oyunları sahneye koymanın bir anlam taşımayacağını,  kendilerinden bazı beklentiler bulunduğunu söyledi. Şenoğlu, “Van Gölü canavarı var mı yok mu? Var olduğunu ispat ettik. Canavarın aslında gölü kirleten insanlar olduğunu, orada yaşayan balıkların kirletme ve atılan torbalarla mutasyona uğradığını, asıl canavarın karada var olduğunu  gösterdik” dedi.

Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği

VAN DT Müdürü Sedat Şenoğlu, her yıl “Akdamar Çocuk ve Gençlik  Tiyatroları Şenliği” düzenlediklerini bildirdi. Çok önemli ve güzel bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Şenoğlu,  bu yıl şenliğin dokuzuncusunu düzenleyeceklerini ifade ederek:

Başarılı çocukları seçiyoruz

  “Şubat ayında öğretmenlere ilköğretim öğretmenlerine ücretsiz kurs  açıyoruz. Konuşma sanatı, tekniği ve yaratıcı drama kursu veriyoruz.  Öğretmenlerimiz burada edindiği deneyimlerle öğrencilerine tiyatro çalıştırıyor.  Çocuklar, 23 Nisanda başlayan şenlik kapsamında, oyunlarını Cumhuriyet Caddesinde  sahneliyor. 500-600 çocuk, ellerinde pankartlarla kostümlerini giyiyorlar caddede  yürüyüş yapıyoruz.  Şenlik, 19 Mayısa kadar sürüyor. Bu şenliklerde başarılı olan çocukları  seçiyoruz” dedi.       

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat
title
Close